Arhīvs
29. Aprîlis, 2024. Vilnis, Raimonds, Laine
Pāru kaujas
rezultâti

Rīga nevar palikt tukšā

Dažādiem turnīriem pārbagātā nedēļas nogale jūtami paplicināja Rīgas domes kausu izcīņas dalībnieku rindas, un dāmām viena balva pat izrādījās lieka. Taču ar kungiem nebija tik traki, jo katrā HCP grupā cīnījās vismaz divi desmiti golferu. Nelielais dalībnieku skaits nebija arī šķērslis labu rezultātu sasniegšanai, un vislabāk veicās "Ozo Golf" pro Olam Engbergam, kurš nospēlēja ar 73 sitieniem un kļuva par galvenās trofejas īpašnieku.

Laikam jau spēlētāji apjauš, ka pašā sezonas plaukumā uz visiem turnīriem nepaspēt. Nedēļas vidū risinājās junioru čempionāts, Nītvaljā notiek mačsacīkste ar igauņiem, un, ja vēl pieskaita piektdien notikušo "Vereinsbank Invitational", kur arī lielākoties spēlēja tie paši Latvijas apritē esošie golferi, tad kļūst skaidrs, ka tradicionālie nedēļas nogales mači "Ozo Golf" un "Viesturos" vairs nav vienīgie mērķi.

Taču katros mačos ir sava intriga, un tāda bija cīņā par Rīgas mēra kausu absolūtajā stroke vērtējumā. Vēl pirms pēdējās bedrītes vienāds rezultāts bija Engbergam un Niklass Braathens, tomēr finišā pro dabūja PAR, bet Braathens - bugiju. Līdz ar to izredzes uz galveno balvu Braathens bija zudušas, tomēr nebija arī par ko īpaši bēdāties, jo ar 74 sitieniem viņš "Ozo Golf" nebija nospēlējis ne reizi. Turklāt HCP neto vērtējumā Braathens bija pārliecinoši labākais.

Ar solīdiem rezultātiem izcēlās HCP 16-36 grupa. Uzvarētājs Michael Tavis un otrās vietas īpašnieks Riku Heinonens nospēlēja ar 84 sitieniem, savukārt Voldemāram Lejiņam 86 sitieni deva trešo vietu. No 42 spēlējušajiem kungiem mazāk par 10 golferiem gala rēķinu nācās rakstīt ar trim cipariem.

HCP neto vērtējumā labākais otrajā grupā kungiem bija Mārtiņš Pukše.

Savukārt dāmām turnīrs izvērtās par Ineses Liepiņas un Ingemāras Jansones dueli, kurā abās ieskaitēs pārāka bija Liepiņa.

Rīgas mērs Gundars Bojārs Eiropiādes pasākumu dēļ "Ozo Golf" bija iegriezies tikai uz mirkli vēl pirms apbalvošanas ceremonijas, taču pirmdien laureātiem esot paredzēta pieņemšana Rīgas domē.

Pēdējās izmaiņas , 24.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē