Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvara Krukovam un dāmām

Revanšējoties par dienu iepriekš piedzīvoto palikšanu otrajā vietā, “Ozo Golf” pro Artūrs Krukovs svētdien uzvarēja “Ecco” tūres priekšpēdējā kārtā. Savukārt “Viesturos” saulaino dienu izbaudīja dāmas, kuras par ievērojamu panākumu var uzskatīt jau itin pārliecinošo dalībnieču skaitu Latvijas Sieviešu golfa kluba (LSGK) “Open” izcīņā.

Krukovam uzvaru deva 75 sitieni, un viņš tāpat kā tuvākie sekotāji stroke rezultātu tabulā nospēlēja nedaudz pieticīgāk nekā dienu iepriekš “Birdie Day” turnīrā. Tūres kopvērtējuma tabulā Krukova guvumu papildināja 40 punktu, bet otrais posmā ar 37 punktiem bija Māris Gulāns.

Tūres līderis Dāvis Puksts sasniedza otro labāko stroke rezultātu (78), taču vienīgais bērdijs deva tikai piecus papildus punktus, kamēr tuvākie konkurenti posmā Krukovs, Gulāns un Edgars Zālītis spēja zem PAR nospēlēt divās bedrītēs katrs.

Neraugoties uz sešu punktu zaudēšanu Krukovam posmā, Puksts saglabāja visai pārliecinošas līdera pozīcijas kopvērtējumā. Taču 16 punktu starpība nav tik liela, lai Puksts jau tagad varētu justies drošs par uzvaru arī tūres sezonas noslēgumā. No pirmā piecinieka Krukovs ir vienīgais, kurš nav spēlējis visos posmos, izlaižot vienu turnīru. Kā jau vēstīts tūres pēdējais posms būs 25.septembrī, un tas būs atklāts visiem spēlēt gribētājiem.

“Ecco” posmā no dāmām cīnījās vienīgi Laura Jansone, ieņemot 6.vietu ar piekto labāko stroke rezultātu. Citas dāmas aktīvi izmantoja iespēju piedalīties LSGK “Open”, spēlētāju skaitam iesniedzoties ceturtajā desmitā.

Dāmas neaizmirsa atgādināt, ka viņu uzvara Klubu kausa izcīņā nav bijusi nejauša, un arvien lielākais spēlētāju skaits ļaus jau nākamgad radīt kungiem vēl smagāku konkurenci. Atceroties, ka kluba aktivitātes nebūtu sasniegušas pašreizējo līmeni bez iepriekš paveiktā darba, dāmas teica sirsnīgu paldies LSGK pirmajai prezidentei Vinetai Rukai. Savukārt pašreizējā prezidente Ingrīda Pīlādze aicināja arī citas golferes pārvarēt biklumu un pievienoties Dāmu klubam.

Cīņā par LSGK “Open” balvām divās HCP grupās piedalījās 31 dāma. Stableford HCP punktu spēlē HCP 0-33 grupā uzvarēja Inga Škutāne, savukārt HCP 34-40 grupā labākā bija Santa Rancāne.

Tuvākais sitiens 2.bedrītē izdevās Gintai Ozoliņai, kura apliecināja, ka “Ozo Golf” paveiktais hole in one varētu Latvijas dāmām nebūt vienīgais tik precīzais sitiens, un drīz vien ko līdzīgu varēs sagaidīt arī “Viesturos”. Balvu par tālāko izsitienu nopelnīja Daiga Puisīte.

Pēdējās izmaiņas , 19.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē