Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Golfam nav jākaunas

Izvērtējot pašmāju golfa pozīcijas uz citu sporta veidu fona var secināt, ka līmenis ir augstāks par vidējo, un golferi kopējā bildē ir labās vietās, uzskata Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretārs Armands Puče. Savukārt iespējamais laukumu skaita pieaugums tuvākajā nākotnē var tikai veicināt golfa popularitāti, bet līdz īstai cīņai par spēlētāju pārvilināšanu būšot jāgaida vēl ilgi.

Golfs nudien neizskatās slikti, jo divas mājas lapas ar operatīvu informācijas plūsmu Latvijas sporta pasaulē ir teju unikāla parādība, norādīja Puče. Pieskaitot klubu lapas, situācija izskatās vēl labāka, un nav pamata domāt, ka pašreizējais līmenis turpmāk varētu kristies.

Par nozīmīgu lietu saimniecības sakārtošanā Puče uzskata ieviesto elektronisko handikapa pārraudzības sistēmu, kas tapa ciešā sadarbībā ar a/s “Dati”. Tas ļāva federācijai nodrošināt operatīvu HCP uzskaiti un veicināja precedentus golferiem sekot pašu handikapu izmaiņām arī pēc spēlēm savējo lokā.

Reāli funkcionējoša HCP sistēma acīmredzot mazināja spriedzi ap reitinga sistēmu, parādot, cik relatīvi ir šādi rangi, teica Puče. Pieļaujot iespēju, ka kaismīgākie taisnības cīnītāji visu pulveri bija izšāvuši jau iepriekš, Puče tomēr cer, ka līdzšinējais darbs apliecina federācijas virzību pa pareizu ceļu.

Nākotnē HCP rangs prestiža ziņā noteikti būs vēl augstāks, un igauņi arī turpmāk varēs apskaust savus dienvidu kaimiņus par labi funkcionējošu reitinga uzskaites sistēmu, uzskata Puče. Pieaugot golfa kā noteiktu tradīciju spēles popularitātei, sava vērtība būs arī handikapa karšu sākuma numuriem, jo var cerēt, ka pēc gadiem 10 aktīvo golferu skaits būs mērāms jau ar četriem cipariem.

Laukumu skaita pieauguma tendence, apliecina, ka ir nopietni cilvēki, kuri tic golfa popularitātes kāpumam. Puče atzīmēja šosezon notikušās “Denderu” laukuma pārvērtības, kas sniedz jaunu izpratni par pļavu golfa iespējām un līmeni. Jebkurā gadījumā tieši pļavu golfs būs tas, kas lielai daļai spēlētāju būs pieejamāks, gan izmaksu, gan ģeogrāfiskā izvietojuma dēļ.

Ieguvēji no federācijas aktivitātēm bija arī citi pļavu golfa centri, kas saņēma inventāra dāvinājumu un “Lielo golfa grāmatu”.

Tikmēr cita vēriena plāni raisa pagaidām vēl aptuvenas cerības jau 2006.gadā Piņķos spēlēt vēl vienā 18 bedrīšu laukumā. Ja ņem vērā arī “Viesturu” izplešanās tendences, situācija rādās tāda, kādu pirms 10 gadiem diez vai skaļi uzdrošinātos paust vislielākie optimisti no nedaudzajiem golfa aktīvistiem.

Laukumu nākotnes plānu īstenošanai atvēlētos termiņus Puče vērtē piesardzīgāk, tomēr, viņaprāt, 3-5 gados tie tiešām var piepildīties.

Vai “Ozo Golf” direktoram Pučem drīzumā nedraud cīņa par spēlētāju noturēšanu un pārvilināšanu? Puče ir pārliecināts, ka nē, jo vēl labu laiku ieguldījumiem golfā būšot neadekvāta atdeve. Tādēļ pagaidām var runāt tikai par spēlētāju piesaistīšanu golfam, bet laukumu ietekmes sfēru pārdale kļūšot aktuāla pēc 10-20 gadiem.

Kā piemēru Puče minēja kādu golfa sezonas pilnbrieda mēneša augusta dienu, kad laukumu ar green fee izgāja tikai viens spēlētājs. Lai gan tā bija pirmdiena, šosezon “Ozo Golf” novērotā situācija apliecina, ka pašlaik golferiem ir dažkārt pat nenovērtēta iespēja nesteidzīgai spēlei.

Mazāks spēlētāju skaits nebūt nenozīmē lielākas iespējas ietaupīt. “Ozo Golf” šosezon pārliecinājās, ka mēģinājumi ieekonomēt uz laukuma uzturēšanas rēķina drīz vien noved pie vēl lielākiem izdevumiem.

Noslēgums sekos...

Pēdējās izmaiņas , 28.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē