Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Sportisti un baudītāji

Aizvadītajā sezonā kļuva skaidrs, ka arī pie mums tāpat kā visā pasaulē lielākā daļa golferu spēlē savam priekam, lai gūtu baudu no patīkami pavadīta laika. Taču vienlaicīgi arvien nopietnāk sevi piesaka tie, kuri golfā pirmkārt saskata cīņas sportisko pusi, un nākamgad sacensību rīkotājiem būs jāpacenšas piedāvāt pieņemamu risinājumu, kas apmierinātu abus golfa spēles atzarus, uzskata LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

Sportisti ir izauguši uz golfa baudītāju bāzes, un neviens no šiem apzīmējumiem nav ar nievājošu pieskaņu. Šosezon sportisti reti kad varēja justies gandarīti, jo lielākoties risinājās neto turnīri.

Viens mēģinājums ieviest golfam kā sporta veidam atbilstošu sacensību seriālu bija “Ozo Golf Club” notikušā “Ecco” tūre, sacīja Puče. Kaut ko līdzīgu ir paredzēts organizēt arī nākamajā sezonā, taču tūres reglamenta radīšanai un pilnveidošanai vēl ir daudz laika.

Visticamāk, ka sistēma būs savādāka nekā šogad, un no golferiem neprasīs sestdien spēlēt vienā turnīrā, lai tiktu uz starta arī svētdien. Lai gan līdz nākamās sezonas sākumam vēl krietni jāpagaida, vairāki golferi, kuru vidū ir Mārtiņš Balodis un Vilis Krištopans, jau tagad spriež, kāda sistēma būtu vislabākā.

Par ļoti nozīmīgu soli golfa attīstībā Puče nosauca šovasar notikušās pirmās profesionāļu sacensības Latvijā “Hansabanka Baltic Open”. Lai gan uz pasaules miljonu dolāru turnīru fona šādas sacensības, protams, ir pelēkas un necilas, Latvijai tās bija pašā laikā. Tās palīdzēja pārvarēt skandināvu kluso skepsi un piesardzīgo neticību par iespēju arī šaubīgajos austrumos pienācīgā līmenī sarīkot golfa turnīru, norādīja Puče.

“Hansabanka Baltic Open” tikusi pamanīta arī Zviedrijas presē, kur tūres uzvarētājs Peter Malmgren “Ozo Golf Club” notikušās sacensības nosauca par “Nordic League” (NL) lieliskāko posmu. Viņš uzteica ne tikai laukuma kvalitāti un nevainojamo organizatorisko pusi, bet arī kopējo gaisotni.

Arī nākamgad “Ozo Golf Club” būs tāds pat profesionāļu turnīrs, taču tā rezultātus ieskaitīs vēl iekšējā “Telia Tour” vērtējumā. Lēmumu par iespēju Latvijas posmu iekļaut “Telia Tour” ieskaitē zviedri jau pieņēma pus dienas laikā. Kā atzina Puče, tad NL profesionāļu pozitīvās atsauksmes radīja nenovērtējami pozitīvu rezonansi, kas par nekādu naudu nav nopērkama.

NL posmā arī nākamgad balvu fonds nemainīsies, un skandināvu profesionāļu mačus ir iecerēts padarīt par stabilu tradīciju, lai gan “Ozo Golf Club” bija iespēja tikt pie daudz augstākiem plauktiem. Vajadzēja tikai piekrist, un Rīgā jau nākamgad būtu “Challenge Tour” posms, turklāt 150 tūkstošus balvu fondam pašiem nemaz nebūtu jāmeklē.

Tomēr tāds solis būtu mēģinājums pārlēkt vienam attīstības posmam Latvijas golfā, turklāt vietējie golferi diez vai priecātos par to, ka "Ozo Golf Club" laukums viņiem varētu tikt slēgts pat uz 2-3 nedēļām, klāstīja Puče.

Arī “Hansabanka” ar turnīru palikusi apmierināta, lai gan iespaidīgu naudas summu deva nebūt ne populārākajam sporta veidam. Saprotams, sava loma ir arī korporatīvajām interesēm, un bankai golfa sabiedrība ir pievilcīga.

Līdz ar profesionāļu turnīru nedaudz ēnā palika amatieriem paredzētais “Hansabanka Latvian Open”. It īpaši tiem, kuri par golfu daudz neinteresējas, nebija vienkārši saprast, vai tad ir vienas gadā visnozīmīgākās sacensības. Taču sistēma nemainīsies arī turpmāk – viens galvenais turnīrs tiks paredzēts amatieriem, viens - profesionāļiem.

Pēdējās izmaiņas , 29.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē