Arhīvs
29. Aprîlis, 2024. Vilnis, Raimonds, Laine
Pāru kaujas
rezultâti

Salienā kā Sāremā?

Golfa laukumu tapšanā izmanto dažādas finansēšanas metodes, un Skandināvijā jo īpaši ir iecienīta īpašuma daļu pirkšana vēl projekta īstenošanas stadijā. Šādu pieeju izvēlējās Igaunijā topošā AS “Saaremaa Golf”, un ļoti iespējams, ka tāda pat iespēja būs arī Latvijas golferiem “Saliena Golf” projektā.

 

Igaunijā “Saaremaa Golf” potenciālie investori gan nebija ar uguni meklējami, taču arī ar īpašu aktivitāti neizcēlās, neattaisnojot naudas meklētāju uz viņiem liktās cerības.

 

Kompānija piedāvāja iegādāties 80 akcijas, no kurām novembra beigās tikai 28 tika izpirktas. Katras akcijas cena bija 43 000 Igaunijas kronu (aptuveni 1900 latu).

 

Lielākie pircēji bija divi uzņēmumi, katrs iegādājoties pa trim īpašuma daļām. Citi pircēji, kas bija gan kompānijas, gan privātpersonas, iegādājās pa vienai vai divām akcijām.

“Saaremaa Golf” vadība atzina, ka bija rēķinājusies ar lielāku interesi, taču arī piesaistītie 1,2 miljoni kronu (ap 52 000 latu) esot vērā ņemama summa. Pirmās deviņas bedrītes Sāremā paredzēts pabeigt 2006. gada vasarā, bet 18 bedrīšu laukumam jātop līdz 2008.gadam.

Visiem “Saarema Golf” akciju īpašniekiem tiek garantēts neierobežots spēles laiks laukumā, kā arī iespēja savu īpašuma daļu pārdot.

Līdzīga pieeja varētu būt arī “Saliena Golf” laukuma tapšanā. Līdzko kļūs zināmi galīgie kapitāla piesaistīšanas noteikumi, par to pacentīsies informēt arī golfs.lv.

Tikmēr pašu mājās turpinās rosība vēl citu jaunu ar golfu saistīto projektu virzīšanā.

Rīgas domes pilsētas attīstības komiteja decembra sākumā nolēma izsludināt konkursu par 12,7 hektārus liela zemes gabala Mazās Juglas ielā iznomāšanu.

 

Iepriekš šo zemes gabalu vēlējās nomāt SIA "Holter", kas plānoja šajā vietā izveidot golfa treniņlaukumu, izbūvēt pagaidu atpūtas telpas, peldvietas un laivu piestātnes. Tomēr domes komiteja lēma, ka jāizsludina konkurss, iespējams, cerot uz labākiem ienākumiem no citiem piedāvājumiem.

Pašlaik daļa no zemes gabala ir mazdārziņi. Nekādi līgumi par teritorijas izmantošanu nav noslēgti. Galīgais lēmums pašvaldībā sēdošajiem tautas kalpiem būs jāpieņem domes sēdē.

Pēc uzņēmumu datu bāzē publicētās informācijas SIA "Holter" ir dibināta 2002.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Jānis Ūlis, kurš golfa aprindās jau labi zināms ar īstenoto “Denderu” projektu.

Pēdējās izmaiņas , 09.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē