Arhīvs
29. Aprîlis, 2024. Vilnis, Raimonds, Laine
Pāru kaujas
rezultâti

Noteikumu līkloči II

*Vai spēlētājs pirms sitiena izdarīšanas drīkst paralēli sitiena līnijai uz zemes novietot nūju, lai palīdzētu rast pareizu kāju novietojumu?

Jā, ja vien pirms sitiena izdarīšanas viņš nūju aizvāc. Pretējā gadījumā tiek pārkāpti noteikumi. Sods – divi sitieni, vai zaudēta bedrīte match-play cīņā.

*Vai spēlētājs pirms vai aiz bumbiņas drīkst novietot kādu priekšmetu, lai sitienā tas palīdzētu noteikt pareizu bumbiņas kustības virzienu?

Nē, šāda rīcība ir noteikumu pārkāpums.

*Kedijs uz grīna nostājas tā, lai ar savu ēnu norādītu spēlētājam pareizu ripināšanas virzienu. Vai tas ir atļauts?

Nē. Tas ir noteikumu pārkāpums, ja ēna šādi tiek projicēta arī sitiena brīdī.

*Spēlētājs atrodas ārpus grīna un gatavojas čipot, bet kedijs tikmēr ar nūju pieskaras grīnam, norādot vēlamo spēles līniju. Vai tas ir atļauts?

Jā. Aizliegums pieskarties grīnam, lai nenorādītu spēles līniju ir spēkā tikai tad, ja spēlētāja bumbiņa ir uz grīna.

*Meklējot lapām piebirušā bunkurā bumbiņu, spēlētājs ar nūju aizskar zemi. Vai pienākas sods?

Nē. Šādā gadījumā nav izdarīts nekas neatļauts.

*Aptuvenā bumbiņas nokrišanas vietā spēlētājs atrod tā paša ražotāja bumbiņu ar tādu pašu identifikācijas numuru kā paša spēlētajai. Spēlētājs paziņo, ka tā ir viņa bumbiņa, un turpina spēli, lai gan bumbiņa nav iezīmēta. Vai pienākas sods?

Nē, ja vien a) nav acīmredzamu pierādījumu, ka bumbiņas kondīcijas dēļ tā nevar būt šī spēlētāja bumbiņa; b) neatklājas, ka aptuveni tajā pašā vietā ir vēl viena tā paša ražotāja bumbiņa ar tādu pašu identifikācijas numuru.

*Spēlētāju A un B no tee izsistās bumbiņas piezemējas aptuveni vienuviet. Taču spēlētāji atklāj, ka ir izsituši neiezīmētas identiskas viena ražotāja bumbiņas ar vienādiem identifikācijas numuriem. Ko darīt?

Tā kā neviens no spēlētājiem nespēj identificēt savu bumbiņu, tās abas uzskatāmas par pazudušām. Tas vēlreiz pierāda, ka jāseko ieteikumam bumbiņas marķēt.

*Bumbiņa ir iesista pamatīgā rafā. Paziņojot par savu nodomu pretiniekam vai marķierim, spēlētājs cenšas identificēt bumbiņu, tai pieskaroties un to pagriežot. Spēlētājs konstatē, ka tā ir viņa bumbiņa, taču vai par šādu rīcību pienākas sods?

Jā, sods pienākas. Bumbiņu identifikācijai par pacelt un pagriezt tikai tad, ja tās atrašanās vietu nomarķē. Ja spēlētājs pirms bumbiņas pacelšanas to ir nomarķējis, sods nepienākas, ja vien, aizbildinoties ar identificēšanu, spēlētājs cenšas bumbiņu notīrīt.

*Bumbiņa uz zāles stiebriem ir pārliekusies pāri bunkura malai, taču smiltīm nepieskaras. Vai uzskatāms, ka bumbiņa ir bunkurā?

Nē. Bunkuru tāpat kā ūdens šķēršļu robežām nav vertikālas augšup vērstas projekcijas.

*Gaidot savu sitiena kārtu, spēlētājs bunkurā atbalstās pret nūju. Vai viņam pienākas sods?

Jā. Pieskaršanās ar nūju bunkura virsmai pirms sitiena izdarīšanas ir sodāms pārkāpums.

*Spēlētājs bunkurā izdara vairākus izmēģinājuma svingus un katru reizi aizskar smiltis. Vai sods pienākas par katru pārkāpuma reizi?

Nē. Sods šajā gadījumā ir tāds pats kā par vienu pārkāpumu – divi soda sitieni.

*Lai izvairītos no kritiena, spēlētājs iekāpjot šķērslī, vai izkāpjot no tā, atbalstās ar nūju pret zemi. Vai par to jāsoda?

Nē. Ja vien spēlētājs nav atbalstījies ar mērķi pārbaudīt šķēršļa stāvokli vai uzlabojis bumbiņas pozīciju.

*Spēlētājs ūdens šķērslī izdara izmēģinājuma svingu un aizskar garas zāles stiebrus, taču ne šķēršļa virsmu. Vai par to soda?

Nē. Ja vien spēlētājs tādējādi nav uzlabojis savu pozīciju vai pārbaudījis šķēršļa stāvokli.

*Spēlētāja bumbiņa bunkurā guļ gadījuma rakstura ūdenī (casual water). Izvēloties turpināt spēli no bumbiņas atrašanās vietas, spēlētājs nostājoties ar nūju aizskar ūdeni, taču ne smiltis. Vai pienākas sods?

Nē, jo spēlētājs bunkurā nav aizskāris zemi.

*Spēlētāja bumbiņa guļ uz tiltiņa, kas ved pāri ūdens šķērslim, turklāt šķēršļa robežu vertikālo projekciju ietvaros. Vai spēlētājs drīkst atbalstīt nūju pret tiltiņa virsmu?

Jā. Tilts šajā gadījumā ir kavēklis (obstruction). Pieskarties kavēklim šķērslī ar nūju drīkst gan nostājoties, gan nūjas atvēzienā (backswing). Pieskarties tiltiņam ar nūju drīkst arī pirms nostāšanās sitienam, jo kavēklis ūdens šķērslī nav tas pats, kas “zeme šķērslī”. Šis nosacījums ir spēkā arī tad, ja tiltiņš ir atzīts par laukuma sastāvdaļu.

Pēdējās izmaiņas , 10.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē