Arhīvs
4. Maijs, 2024. Vizbulīte, Vijolīte, Flora, Silvāns
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone čempionātā Zviedrijā

Skandināvijā golfa sezona vēl tikai nesen kā sākusies, taču nedēļas nogalē netālu no Gēteborgas jau notiks Zviedrijas starptautiskais čempionāts junioriem. Golfs.lv par to neliktos ne zinis, ja vien dalībnieču vidū nebūtu Laura Jansone. Pēc ceturtdien izspēlētā treniņraunda jāgatavojas divām sacensību kārtām, kam sekos cut.

Zviedrijas starptautiskais čempionāts juniorēm un junioriem notiek trešo gadu, un sponsoram par godu tas tiek dēvēts par “Swedbank Junior Open”.

Gan meitenēm, gan puišiem reglaments paredz startam pielaist pa 90 dalībniekiem. Taču proporcijas atšķiras – rīkotāji plāno laist laukumā vismaz 30 zviedrietes, 60 vietas rezervējot citu valstu juniorēm. Puišiem vietējo spēlētāju un ārzemnieku proporcija ir otrāda.

Meitenēm ir atvēlēts “Halmstad Golf Club” laukums. Tas ir īsti sportisks laukums, kas nekādas kļūdas nepiedod, un jebkāds mazākais misēklis uzreiz ietekmē ciparus rezultātu kartiņā, pastāstīja Vilmārs Jansons, kurš devies meitai līdzi uz Zviedriju. Ne velti “Halmstad GC” ir rīkoti arī PGA “Challenge Tour” mači.

Treniņu kārtā Jansone spēlējusi kopā ar zviedrietēm, un rezultāti visam flaitam bija aptuveni vienādi – ap 80 sitieniem. Tālejošus stratēģiskus plānus Jansoni Zviedrijas turnīram nesacer. Pirmais mērķis ir labi nospēlēt piektdien, un tad jau varēs domāt par nākamo uzdevumu, atzina Jansons.

Čempionāta pēdējā dienā spēlēs 48 dalībnieces, vai nedaudz vairāk, ja pēdējā veiksmīgā vieta būs dalīta. Tādējādi čempioni kļūs zināmi pēc 54 bedrīšu izspēles.

Zviedrijas starptautiskajam čempionātam juniorēm ir augsts starptautisks prestižs. Tās ir vienas no piecām sacensībām, kur jaunās golferes šosezon var gūt ieskaites punktus, lai iekļūtu Eiropas izlasē cīņai pret aizokeāna vienaudzēm 2005.gada junioru Solheim kausa turnīrā. Pēc čempionāta Zviedrijā ieskaites punktus vēl varēs vākt Eiropas čempionātā meitenēm Šveicē un “British Open” amatieru čempionātā meitenēm Anglijā.

Tiesa, lai gūtu kādu Solheim kvalifikācijas punktu, jāiekļūst desmitniekā. Jansonei vikingu zemē drīzāk jātiek galā ar citiem uzdevumiem, lai rezultāti šosezon arvien uzlabotos.

Rezultātiem var sekot tiešsaistē - http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=BF0520X&tour=BF&sida=2

Pēdējās izmaiņas , 19.05.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē