Arhīvs
30. Aprîlis, 2024. Lilija, Liāna
Pāru kaujas
rezultâti

Skoti turas un ziedi plaukst

Bažas par Skotu kausa izcīņas un Ziedu kausa turnīra iespējamo nesavietojamību izrādījušās nepamatotas. Svētdien "Viesturos" viss notika kā nākas, lai gan kungi dāmu kompāniju, un arī otrādi, laukumā baudīja sešas ar pus stundas. Dižāko skotu titulu nopelnīja Tālivalža Pētersona un Konstantīna Gravas komanda, savukārt Daiga Puisīte un Aija Krištopane kļuva par pirmajām Ziedu kausa īpašniecēm.

Katram var būt sava versija par sacensību ieilgšanu. Kāds varbūt nesteidzās šķirties no jaukajiem spēles partneriem, bet citiem, iespējams, nenācās viegli pitstopā izrauties no "Tullamore" sabiedrības.

Debesu spēki spēlētājiem bija labvēlīgi, jo pēc sestdienas vakara pamatīgajiem gāzieniem atkal spīdēja saule, tā kā bija atkal jāpierod pie karsēšanas. Flaitu izloze notika īsi pirms starta, tādēļ kādus īpašos taktiskos gājienus ieplānot iepriekš bija pagalam sarežģīti.

Oficiālās rīkotāju balvas saņēma pirmais trijnieks gan Skotu kausa ieskaitē, gan Ziedu kausa izcīņā. Pētersons un Grava citiem "skotiem" cerības neatstāja, jo scramble neto HCP spēlē sasniedza dalītu labāko stroke rezultātu (68), bet pēc handikapa piemērošanas tuvākos sekotājus oficiālajā ieskaitē apsteidza par astoņiem neto sitieniem.

Toties pārējo godalgoto vietu sadalīšanā komandas HCP bija vienīgais izšķirošais faktors, jo četriem pāriem bija neto 62 sitieni. Otro vietu ieņēma Mārtiņš Pukše un Māris Gulāns, bet trešie bija Vilmārs Jansons un Andris Staklis. Turpat aiz svītras palika pērnie ceļojošā Skotu kausa ieguvēji Ivars Eniņš un Mārtiņš Balodis.

Dāmām Ziedu kausu, kurā vajadzības gadījumā var arī kādu krāšņu pušķi ielikt, Puisītei un Krištopanei nodrošināja neto 59 sitieni, taču uzvarētājām bija arī labākais scramble stroke rezultāts (72). Otrās ar neto 63 sitieniem bija Laura Kuplā un Daiga Barkāne, bet trešo vietu ar tādu pat rezultātu ieņēma Inga Škutāne un Mārīte Kāpostiņa.

Kā jau Skotu kausā, un tagad arī Ziedu kausā ierasts, dalībnieki tika pie pašu gādātajām balvām, izvēloties tās iegūto vietu secībā.

Saulgriežu svētkiem atbilstošie turnīri nu ir aiz muguras, un laiks atcerēties, ka nākamajā nedēļas nogalē tiks pasludināti Latvijas amatieru čempioni. Pieteikties prestižajām sacensībām var vēl pirmdien līdz plkst. 17.

Pēdējās izmaiņas , 26.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē