Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Pakaļdzīšanās Minesotā

Pēc palikšanas tukšā turnīra pirmajā maču sērijā Eiropas komanda visnotaļ sekmīgi ķēra rokā mājiniekus ASV golferus Ryder kausa izcīņā, kas nedēļas nogalē risinās "Hazeltine National Golf Club" laukumā. Pēc sestdien aizvadītajām rīta foursomes spēlēm amerikāņiem ir viena punkta pārsvars 6,5:5,5.

Ja eiropiešiem izdosies paturēt trofeju savā īpašumā, pirmoreiz būs uzvarējusi komanda, kas prestižā turnīra sākumā nonāca zaudētājos ar 0:4. Tieši tik neveiksmīgi foursomes, kur sitienus pa vienu bumbiņu pamīšus komandā izdara abi golferi, piektdien izvērtās Eiropas komandai. Situāciju izdevās vērst par labu fourball mačos, kur katrs golferis komandā spēlē savu bumbiņu, bet bedrītē ieskaita labāko rezultātu. Pēc piektdienas spēļu noslēguma ASV pārsvars saruka līdz 5:3.

Arī sestdien foursomes cīņās vienubrīd skats nebija Eiropai tik cerīgs, tomēr cīnīšanās līdz galam palīdzēja deficītu vēl vairāk sadeldēt. Īpaši izcēlās spāņi Sergio Garcia un Rafa Cabrera Bello, kuri uzvarēja četrās no pēdējām sešām bedrītēm turklāt Jordan Spieth un Patrick Reed 18.bedrītē vēl bija jāpacīnās, lai saglābtu vismaz pus punktu, lai gan iepriekš viņi bija jau šķietami drošā atrāvienā.

Eiropai punktu sestdien duetā ar debitantu beļģi Thomas Pieters nodrošināja brits Rory McIlroy, kuru, šķiet, jo īpaši nokaitināja nebūt ne draudzīgie ASV līdzjutēji. McIlroy atzina, ka jūtas nonācis naidīgā vidē, tādēļ nav brīnums, ka pēc daža laba veiksmīga ripinājuma viņa spilgtās emociju izpausmes mēdz būt vērstas arī pret publiku. Jau ierasti gaisotne Ryder kausa izcīņā ir emocionālāka nekā citos golfa turnīros, un ieguvēji no tā ir skatītāji, kas notikumu gaitai seko televīzijā.

Jāpiebilst gan, ka arī eiropieši jau iepriekš parūpējās piešaut eļļu ugunij. Angļa Danny Willett brālis uzrakstīja komentāru interneta medijā nationalclubgolfer.com, kur vairāk nekā sarkastiski raksturoja ASV golfa fanus. Apraksts par "pieblīdušajiem kasīkļiem, kas piebāzti ar cepumiem un čurainu alu, pilnām mutēm ēd hotdogus, bet dažbrīd iepauzē, lai varētu bļaut 'Baba booey', līdz recekļainās sejas paliek sarkanas" viesmīlību nekādi nevarēja vairot, un Willett par to uz savas ādas pārliecinājās laukumā.

Vēlāk sestdien vēl beigsies otrā foursomes sesija, bet kulminācija gaidāma svētdien 12 individuālajos dueļos.

Ryder kausa izcīņas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē