Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Plus trio Eiropai

Līdz ar triju kapteiņa izvēlētu golferu nosaukšanu otrdien kļuva zināms pilns Eiropas komandas sastāvs dalībai Ryder kausa izcīņā, kas pēc mēneša startēs ASV. Trīs vakantās vietas aizpildīs debitants beļģis Thomas Pieters, kā arī pieredzējušais anglis Lee Westwood un Vācijas golferis Martin Kaymer. 

Kapteinis Darren Clarke izvēlējās atlētisko 24 gadus veco Pieters, līdz ar to 12 golferu komandā puse būs debitanti, kas principiālajā mačā pret ASV nekad nav piedalījušies. Komandas stutēšanai ar veterānu pieredzi Clarke paļāvās uz Westwood un Kaymer, bet Pieters spēle pēdējā mēneša laikā viņu esot iespaidojusi tik ļoti, ka ziemeļīrs nespēja atstāt jauno pretendentu ārpus saraksta.

Pieters augustā uzvarēja Eiropas tūres posmā Dānijā (ar -17 zem PAR), Čehijas posmā bija otrais (-14), bet Rio olimpiskajās spēlēs finišēja 4.vietā (-9).

Westwood jau desmito reizi pēc kārtas spēlēs Ryder kausa turnīrā, savukārt Kaymer ir piedalījies pēdējās trīs reizes, kurās Eiropa palika nepārspēta. Jau iepriekš šomēnes kļuva zināmi pārējie Eiropas komandas dalībnieki. Eiropu pārstāvēs arī Rory McIlroy, Danny Willet, Henrik Stenson, Chris Wood, Sergio Garcia, Rafael Cabrera-Bello, Justin Rose, Andy Sullivan un  Matthew Fitzpatrick. 

Eiropieši uz "Hazeltine National Club" var doties labā noskaņojumā, jo Ryder kausu ir ieguvuši deviņas no pēdējām 11 reizēm. Clarke rēķinās, ka gaida smags uzdevums, taču uzsvēra, ka ceļā dosies bez bažām, zinot, ka var paļauties uz katru komandā iekļauti golferi.

Pilns ASV komandas sastāvs kļūs zināms tikai piecas dienas pirms turnīra sākuma.

Pēdējās izmaiņas , 31.08.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē