Arhīvs
18. Maijs, 2024. Inese, Inesis, Ēriks, Cindija, Sidnija
Pāru kaujas
rezultâti

LPGA tūre labā formā

Pirms 2016.gada sezonas sākuma LPGA tūres amatpersonas smaida, un ne bez iemesla, jo prestižākā dāmu profesionālā tūre ir pienācīgā līmenī, lai publiskajā saziņā varētu iztikt bez liekas dekoratīvās kosmētikas. Nākamgad tūrē pieaugs gan balvu fonds, gan turnīru skaits.

Nedēļas nogalē LPGA publicēja jaunās sezonas kalendāru, kur 18 no 33 oficiāliem turnīriem paredzēti ASV laukumos. Balvu nauda pieaugs no 59 līdz 63 miljoniem dolāru, kā arī paredzēts jauns turnīrs Mičiganā. Organizatori cer, ka nākamgad izdosies sarīkot arī otru turnīru Ķīnā.

LPGA tūres kalendārā ir trīs nedēļu pauze, lai pieskaņotos olimpiskajam golfa turnīram Riodežaneiro. Jaunā sezona sāksies ar pieciem turnīriem piecās valstīs, bet pirmās sacensības paredzētas janvāra beigās Bahamu salās. Savukārt pirmais turnīrs ASV beigsies sestdien, 6.februārī, lai nenonāktu amerikāņu futbola SuperBowl visu nomācošajā ēnā dienu vēlāk.

LPGA komisārs Mike Whan uzsvēra, ka pēdējos sešos gados ir piedzīvotas dramatiskas lietas, taču nākamās sezonas skaitļi runā paši par sevi. 2011.gadā LPGA bija 23 oficiāli turnīri un 40,5 miljonu dolāru balvu fonds, kā arī 220 stundu televīzijas pārraižu. Nākamgad TV pārklājums būs gandrīz divreiz lielāks - 410 stundu.

Sezonas pieci "Major" būs "ANA Inspiration" (beigsies 3.aprīlī), Sieviešu PGA čempionāts (12.jūnijā), ASV sieviešu "Open" (10.jūlijā), sieviešu "British Open" (31.jūlijā) un "Evian" čempionāts (18.septembrī).

LPGA jau informēja, ka pēc vienošanās ar oneidas indiāņu cilti vēl viens jauns turnīrs gaidāms 2017.gadā. Savukārt Ķīnā divi turnīri bija paredzēti jau 2015.gadā, taču vienu no tiem atcēla divas nedēļas pirms plānotā starta. Whan ir pārliecināts, ka ar otro piegājienu viss būs kārtībā, lai gan otrajam turnīram vēl nav galīgā apstiprinājuma.

Pēdējās izmaiņas , 25.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē