Arhīvs
18. Maijs, 2024. Inese, Inesis, Ēriks, Cindija, Sidnija
Pāru kaujas
rezultâti

Distance nerūp

Dažādu tehnoloģiju ietekme uz arvien tālāku sitiena distanci jau ilgus gadus ir iecienīts temats golfa medijos, taču izrādās, ka no oda ir uzpūsts krietni lielāks radījums, lai gan ne gluži zilonis. Tieši tādēļ R&A un USGA netiecās ieviest striktus tehniskus jaunievedumus jaunajā noteikumu versijā, kas stāsies spēkā 1.janvārī.

R&A galvenā izpildamatpersona Martin Slumbers HSBC golfa biznesa forumā žurnālistiem pastāstīja, ka profesionālajās tūrēs vidējais distances pieaugums pirmajos sitienos aprobežojas ar trim līdz četriem jardiem pēdējos 10 gados. Lai gan tūrēs ir nozīmīgs procents tālsitēju, viņu īpatsvars paliek nemainīgs, tādēļ nevienam nav īpašas vēlmes ieviest kādus papildu tehniskus ierobežojumus.

Pašlaik tikai ar viencipara skaitli rakstāms tūres spēlētāju skaits sit tālāk nekā 320 jardu (293 metrus), bet vidējā distance no tee ir starp 280 un 290 jardiem (256-265 metriem), ieskaitot bumbiņas lidojumu un ripojumu, teica Slumbers. Viņš uzsvēra, ka šādi skaitļi labāko golferu noteikšanā arvien izšķirošo lomu atvēl spēles prasmēm.

Savukārt ASV PGA tūres komisārs Tim Finchem sacīja, ka pašlaik sitiena distances ierobežošanā nav jādara pilnīgi nekas, un situācija varētu mainīties tikai gadījumā, ja trīs ceturtdaļas tūres dalībnieku sāktu sist tikpat tālu kā Dustin Johnson. Tādā gadījumā tas paliktu garlaicīgi un ietekmētu sporta veida būtību.

Pēdējās izmaiņas , 03.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē