Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni ar pieredzi

Latvijas atklātajā senioru čempionātā svētdien "Viesturos" uzvarētāju kausus nopelnīja golferi ar ļoti prāvu sacensību pieredzi, kas palīdzēja arī konkurencē ar saviem vienaudžiem. Kungiem otro reizi karjerā senioru titulu pārliecinoši ieguva Vilis Krištopans, savukārt dāmām Daiga Puisīte palika nepārspēta trešo gadu pēc kārtas.

Turnīrā bija gan jauni rekordi, gan iepriekš nebijuši sasniegumi. Krištopans kļuva par pirmo golferi, kas senioru čempionātā izspēlēja raundu zem PAR, kā arī viņa rezultāts summā pret PAR (+12) ir labākais, kopš uzvarētāju nosaka vairāk nekā 18 bedrīšu izspēlē. Turklāt šogad pirmoreiz absolūtajā ieskaitē kungi uzvarētāju noteica 54 bedrīšu spēlē.

Uzvarētājs gluži loģiski ar savu sniegumu bija ļoti apmierināts, un ne bez pamata. Īpašs Krištopanam izvērsās pirmais raunds, kurā 15 grīni tika sasniegti ar GIR un pirmoreiz karjerā izdevās "Viesturu" laukumu izspēlēt zem PAR. Ja iepriekš "Ozo" laukumā tika reģistrēti raundi gan PAR līmenī, gan zem tā, tad "Viesturos" nelielie grīni un ne tik plašais laukums līdz šim allaž bija spējis Krištopanu atstāt plusos.

Uz otro pozīciju pakāpās Ivans Uļjanovs, kurš pēdējā raundā bija vienu sitienu priekšā čempionam, taču trīs kārtu summā atpalika 15 sitienus. Trešais ar vēl trim sitieniem vairāk bija Jan Gustafsson.

Līdzšinējās 13 senioru čempionāta sezonās visvairāk uzvaru - četras - iekrājis Johnny Fanello, taču turpmāk ar katru gadu izcīnīt augstāko pozīciju kļūs arvien grūtāk. Sagaidāms, ka arvien pieaugs spēlētāju skaits, ko jau veicināja šogad ieviestais 50 gadu slieksnis. Jaunievedumu LGF prezidents Krištopans uzskata par ļoti veiksmīgu, jo tas veicina konkurenci un spēlētāju skaita pieaugumu. Savukārt vecākiem golferiem nepieciešamības gadījumā varēs ieviest vēl vairākas ieskaites grupas.

Ja Krištopans vienlaicīgi kļuva arī par V-50 grupas uzvarētāju, tad 65 gadu robežu sasniegušo golferu konkurencē labākais bija Timo Ahvenainen ar +32 (83-89). Šajā ieskaites grupā otrajā dienā labāko rezultātu (86) sasniedza Jānis Jurkāns, kam līdz ar to izdevās pakāpties uz otro vietu, no Ahvenainen summā atpaliekot 10 sitienus.

Dāmu trijotne sacentās divas dienas, un Puisītes pirmajā raundā iekrātais prāvais pārsvars palīdzēja viņai veiksmīgi aizstāvēt čempiones titulu ar +29 (81-88) un 15 sitienu pārsvaru pār vicečempioni Lidiju Gavrilovu.

Čempionātu golfam augusts ir pats karstākais laiks, jo nākamajā nedēļas nogalē kļūs zināmi Latvijas match-play uzvarētāji, bet vēl nedēļu vēlāk tiks pasniegti "Latvian Open" kausi.

Pēdējās izmaiņas , 09.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē