Arhīvs
3. Maijs, 2024. Gints, Uvis, Krustiņš, Einards
Pāru kaujas
rezultâti

Neaizmirstami Ziemassvētki golfa laukumā

Unikālo iespēju piedalīties Latvijā pirmajā atklātajā Ziemassvētku turnīrā trešdien nekavējās izmantot 65 golferi, apliecinot gadu mijas golfa pievilcību arī tālāk ziemeļu pusē. Gandrīz oktobra cienīgā saulainā dienā vislabāk veicās Modrim Zvirbulim, kurš kļuva par pirmo pašmāju Ziemassvētku čempionu.

Zvirbulis jauno saules ciklu sāka ar iespēlētu 41 stableford punktu, bet otro un trešo vietu sadalīja attiecīgi Mārtiņš Pukše un Tālivaldis Pētersons. Gan Pukšem, gan Pētersonam bija pa 40 punktiem, taču vietu secību noteica atšķirīgs punktu skaits otrajā bedrīšu deviņniekā.

Spēlētāju lielā atsaucība organizatorus pārsteigt gluži nepārsteidza, taču mazliet pozitīvi izbrīnīja, un shotgun starta listē palika vairs tikai viena brīva bedrīte. Decembra beigu turnīrs tika atzīts par veiksmīgu mēģinājumu gan no organizatoru, gan nojaušams, ka arī golferu puses.

Lai rezultātu tabulā tiktu TOP 10, vajadzēja iespēlēt savam handikapam atbilstošus 36 stableford punktus, tātad golferu meistarība nebūt vēl nav devusies ziemas miegā. Spēlētājiem draudzīgi gan bija izvietotas arī starta vietas, daļā bedrīšu vairāk tuvojoties zilajām pozīcijām.

Balvās labākie saņēma laternas, kas tuvākajā laikā golferiem varētu krietni palīdzēt, jo gaisa temperatūra ir pilnīgi piemērota, taču diennakts gaišais posms pagaidām neļauj izspēlēt daudz vairāk par 18 bedrītēm. Ziemassvētku turnīrs gan notika raiti, un mākslīgais apgaismojums noderēja tikai pēc sacensībām, kad spēlētāji nesteidzās mājās, bet gan vēl kādu brīdi uzkavējās pozitīvo emociju nostiprināšanai.

Šīgada Ziemasvētki apliecināja, ka ziemas saulgrieži var būt teju ideāls laiks pavēla rudens golfam. Protams, perfekcionisti varēja vēlēties dažbrīd mazāku vēju, taču arī tas "Ozo" rekordiem nebija ne tuvu, bet +7 grādi ļāva golferiem nesalt arī bez dažādiem palīglīdzekļiem, un ziemas cimdi kluba veikalā nebija pieprasīti.

Ir cerības, ka "Ozo" varētu uzņemt arī kādu Vecgada turnīru vai izaicināt janvāri golfa laukumā, taču organizatori vēl nesteidz teikt 'hop', jo astronomiskajā ziemā ar laika prognozēm jārēķinās vēl nopietnāk. Ja visi apstākļi sakritīs pareizajās vietās, par turnīra norisi tiks izziņots divas līdz trīs dienas iepriekš.

Pilni Ziemassvētku turnīra rezultāti gaidāmi pēc dažām dienām, līdzko taps apkopoti iegrāmatošanai vēsturē atbilstošā izskatā.

Pēdējās izmaiņas , 25.12.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē