Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Noķert Eiropu

Pielīdzināšanās Eiropas vidējam līmenim daudzās jomās Latvijai vēl arvien ir tālas un neizdibināmas nākotnes jautājums, taču golferi ir daudz pateicīgākā pozīcijā. Sasniegt Eiropā statistiski vidējo golfera handikapu puslīdz centīgam spēlētājam varētu būt pa spēkam pāris sezonās, liecina Eiropas Golfa asociācijas (EGA) publicētie dati.

Vidējais handikaps kungiem EGA Ziemeļu, Centrālajā un Dienvidu zonā ir HCP 22,0, bet dāmām - HCP 28,1.

Trijās ceturtdaļās nacionālo federāciju vairāk nekā pusei spēlētāju handikaps pārsniedz 26,5, bet gandrīz trešdaļai tas ir lielāks nekā HCP 36. Lai gan EGA handikaps nav lielāks par 36, klubiem un citām kopām nav aizliegts iekšējām vajadzībām piemērot arī lielākus handikapus.

Apskatā apkopoti dati par vairāk nekā diviem miljoniem golferu jeb četrām piektdaļām spēlētāju EGA pārraudzībā. EGA atzīst, ka lielais golferu skaits, kas spēli uzskata par atpūtas veidu, nevis sacensību nodarbi, ir pārsteidzoši augsts un turpina pieaugt. Pēc EGA aprēķiniem četrām piektdaļām golferu spēle ir atpūtai, bet nopietnāk golfam pievērsusies viena piektdaļa.

EGA sola izvērtēt, vai būtu iespējams izveidot handikapa uzskaites sistēmu, kas atbilstu aktīvu spēlētāju vajadzībām, bet tajā pašā laikā paredzētu brīvākas iespējas pārvaldīt atpūtnieku handikapus.

Plašāk ar EGA apskatu var iepazīties ŠEIT.

Pēdējās izmaiņas , 10.09.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē