Arhīvs
6. Maijs, 2024. Gaidis, Didzis, Lūcijs, Didriķis
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu pārbaudījums

Pēc lielākiem un mazākiem turnīriem pašu mājās, kā arī vairāku golferu cīņām augsta līmeņa citvalstu sacensībās, ir pienācis laiks apliecināt savas prasmes Latvijas amatieru čempionātā. No piektdienas līdz svētdienai "Ozo Golf Club" laukumā risināsies cīņas, kur likme būs valstī spēcīgākā spēlētāja lauri kungu un dāmu konkurencē.

Kārlim Broderam ir iespēja kļūt par kungiem pirmo pieckārtējo Latvijas amatieru čempionu, taču konkurence gaidāma visai nežēlīga. No čempiona kausa labprātīgi nešķirsies pašreizējais titula īpašnieks Roberts Eihmanis, un ne jau bez ambīcijām turnīram pieteicies labākā handikapa īpašnieks Mikus Gavars (+0,4), kurš pretendēs atgūt titulu pēc piecu gadu pārtraukuma. Trijotnei noteikti būs arī apņēmīgi konkurenti, un ļoti no svara būs prasme iztikt bez lieliem kritumiem trīs dienas ilgajā čempionātā.

Arī šoreiz laukumā redzēsim pilnu Latvijas čempionāta simbolisko izlasi - Vilni Baltiņu senioru, Māri Gulānu un Andri Keiselu, kuri bijuši ierindā ik reizi kopš 1995.gada, kad sākās turnīra jaunāko laiku vēsture. Turklāt dižās trijotnes kungi savulaik izcīnījuši arī čempionu titulus - Gulāns palika nepārspēts 2002.gadā, kad Latvijas čempionāts pirmo reizi notika "Ozo" laukumā, bet Keisels bija labākais divos pirmajos pašu mājās aizvadītajos turnīros, kad 1998. un 1999.gadā golferi spēlēja "Viesturos".

Dāmu konkurencē šoreiz varēsim sveikt jaunu Latvijas čempioni, jo dalībnieču vidū nebūs nevienas līdzšinējās uzvarētājas. Pēdējos deviņus gadus kauss ceļoja trijstūrī starp Kristu un Māru Puisītēm un Lauru Jansoni, kura nu jau iepazinusi profesionāles dzīves plusus un mīnusus. Savukārt māsas pēc garās Amerikas sezonas, cerams, redzēsim "Latvian Open".

Galvenajām favorītēm acīmredzami jāpieskaita Linda Dobele un Anna Diāna Švanka, kuras arī šosezon apliecinājušas prasmi gūt labus rezultātus. Taču katru līderu lielāku klupienu sev par labu vērst būs gatavas vēl vairākas jaunās golferes, un cīņa par vietām trijniekā nebūs galā pirms pēdējo bedrīšu izspēles.

Dalībnieku skaits Latvijas čempionātā jau vairākus gadus būtiski nemainās, un līdz nolikumā paredzētajam maksimumam arvien vēl ir tālu. Taču dalībnieku rindas nav arī tik plānas, lai visi spēlētāju kungu konkurencē varētu justies droši par kata pārvarēšanu. Pāris desmitiem golferu turnīrs beigsies jau sestdien pēc otrās kārtas.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē