Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Atgriežas Match-play čempionāts

Pagājušajā debijas sezonā golferu atzinību iemantoja "Arclinea" Latvijas match-play čempionāts, un turnīra dalībnieki būs gandarīti par iespēju arī šovasar startēt vērienīgajās sacensībās. Ilgām pārdomām golferiem nav laika, jo galējais pieteikšanās termiņš ir 4.jūlijs, turklāt lielas atsaucības gadījumā iespēju spēlēt var izšķirt pieteikuma iesniegšanas datums.

Zemāk var iepazīties ar turnīra galvenā organizatora Mareka Nemmes sagatavoto informāciju, kas sniedz ieskatu gan sacensību norises principos, gan arī apliecina jūlija pēdējās nedēļas nogalē gaidāmo finālkārtu vērienīgumu.

"Arclinea" Latvijas match-play čempionāts 

Norises vieta: Ozo Golf Club

Norises laiks: 2012.gada 28.-29.jūlijs – pēdējās 3 kārtas

(priekšsacīkstes no 2012.gada 09.jūlija)

Izliktie TOP 16 spēlētāji pēc HCP uz 4.jūliju, ja pēdējie HCP labojumi nav notikuši ārpus mačiem, jeb labojumi apstiprināti nospēlējot buferzonā kādā no sekojošām sacensībām, citādi iepriekšējais HCP, kas izpildīts mačos.

Pieteikšanās termiņš: 2012.gada 04.jūlijs.

Izloze: Atklāta/publiska, 2012.gada 05.jūlijā plkst.12:00

Lejuplādei: DALĪBAS ANKETA

Sportiskie pamatprincipi

Sacensībām Open klasē var pieteikties ne vairāk kā 88 spēlētāji (amatieri), kas reģistrēti LV HCP sistēmā un ir LV pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji. Ja pieteikušies vairāk par 88 dalībniekiem, vispirms vieta tiek garantēta visiem spēlētājiem ar HCP zem 28, bet pārējie golferi tiek noteikti pieteikšanās secībā. Dāmu turnīram var pieteikties 16 golferes. Vispirms vieta tiek garantēta spēlētājām ar HCP zem 28, pārējās dalībnieces tiek noteiktas pieteikšanās secībā.

Uzvarētājs OPEN ieskaitē tiek noskaidrots 7 kārtās, pie kam 16 izliktie golferi sacensības uzsāk no 3.kārtas. Visi pārējie golferi, kas zaudējuši savā mačā līdz 5.kārtai, turpina cīņu 28.jūlijā par konkrētu vietu gala ieskaitē, kā arī cīnās par kādu no alternatīvajiem kausiem – pirmajā kārtā zaudējušie par LEXUS UZLECOŠĀS ZVAIGZNES KAUSU, bet pārējie par MIELE IZAICINĀJUMA KAUSU. Visas sacensību kartiņas piedalās izlozē, kas notiks apbalvošanas ceremonijas laikā – balvā lidojums ar Turkish Airlines divām personām biznesa klasē no Rīgas uz Dubaiju un atpakaļ. Balvu iegūst uzvarētājs izlozētajā rezultātu kartiņā.

Cīņa par galveno kausu visu laiku turpinās pēc vienmīnusa sistēmas. Šādi tiek izspēlētas arī visas pārējās vietas no 1.-16., bet par turpmākajām vietām, kur cīņa atsākas 28.jūlijā, vispirms divās kārtās tiek spēlēts simultānais match-play, kur spēlētājs vienlaicīgi cīnās ar 3 pretiniekiem. Tātad viena 4 golferu flaita ietvaros vienlaicīgi notiek 6 match-play cīņas. Pēc viena raunda tiek noteikts attiecīgā flaita katras vietas ieguvējs, no kā atkarīga cīņa par turpmākajām vietām turnīra kopējā ieskaitē. Visaugstāk tiek spēlētājs ar visvairāk izcīnītajām uzvarām. Ja uzvaru skaits ir vienāds, augstāk ir spēlētājs ar uzvaru savstarpējā mačā. Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, augstāk ir spēlētājs, kurš izcīnījis vairāk papildus punktu katrā no uzvarētajiem mačiem. Papildus punkti tiek izcīnīti sekojoši:

Uzvara ar
1up = 1 punkts,
2 up = 2 punkti,
2&1 = 3 punkti,
3&1 = 4 punkti,
3&2 = 5 punkti,
4&2 = 6 punkti,
u.t.t.

Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, attiecīgie spēlētāji iet un izspēlē papildus bedrīti Nr.13 tik ilgi, kamēr noteikts galīgais vietu sadalījums.

Sākot no 28.nedēļas (2012.gada 09.jūlija) ik nedēļu tiek izspēlēta viena priekšsacīkšu kārta. Dalībniekiem tiek noteikts, ka viņiem jāspēlē attiecīgās nedēļas spēle, pirmdien, plkst. 16:00 vai tuvākajā pieejamajā laikā pēc plkst.16:00, ja šis laiks aizņemts, izņemot, ja abas puses vienojušās par citu laiku attiecīgajā nedēļā. Gan šajā, gan jebkurā citā nedēļas dienā un laikā, par kuru abas puses vienojas un laukums ir pieejams, golferiem, kas nav Ozo Golf Kluba biedri vai sezonas kartes īpašnieki, noteikts fiksēts Green-Fee 10 LVL. Ja kaut viena puse nav ieradusies uz attiecīgo maču, tai tiek ieskaitīts zaudējums. Ja neierodas abi, uzvarētājs tiek noteikts izlozes kārtībā. Sestdien, 28.jūlijā visi sacensību dalībnieki no plkst.08:00 izspēlē divas turnīra kārtas, bet svētdien, 29.jūlijā pēdējo noslēdzošo kārtu. VISIEM turnīra dalībniekiem šajās divās dienās paredzētas kopumā 3 spēles.

Dāmu turnīrs notiek sākot no piektdienas, 27.jūlija, pavisam no piektdienas līdz svētdienai izspēlējot 4 kārtas un noskaidrojot galīgo visu vietu sadalījumu. Piektdien tiek izspēlēta viena kārta, sestdiena divas un svētdien noslēdzošā kārta.

Turnīrs tiek spēlēts Dāmām no sarkanajām izsitienu vietām, Kungiem no dzeltenajām izsitienu vietām, izņemot finālu nedēļas nogali, kad tiks lietotas īpašās match play čempionāta izsitienu vietas.

Pasākums & balvas

Svētdien sākot no plkst. 12:00 ārā uz speciāli atvestas āra virtuves gatavos Latvijā populārais pavārs, gastronomijas virtuozs Mārtiņš Rītiņš. Sacensību dalībniekiem un lūgtajiem viesiem tiks pasniegti dažādi ēdieni. Visas rezultātu kartiņas piedalās izlozē par galveno balvu – lidojumu ar Turkish Airlines 2 personām biznesa klasē uz Dubaiju un atpakaļ. Miele IZAICINĀJUMA kausa ieguvējam dāvā MIELE jaunāko putekļusūcēja modeli, savukārt WESS MOTORS uzvarētājiem divās citās kategorijās dāvā LEXUS automašīnu lietošanā uz vienu nedēļas nogali. Tāpat LEXUS nodrošina „hole in one” balvu – jaunu LEXUS automašīnu par „hole in one” 13.bedrītē (pirmajam, kas to paveic). No Trentini dizaina balvas Uzvarētājam Open klasē, kā arī godalgoto vietu ieguvējiem, savukārt MASI vīni dāvās vīnu uzvarētājam katrā kategorijā.

"Arclinea" Latvijas match-play čempionāta nolikums
 

Organizatori

Latvijas Golfa Federācija, Ozo Golf Club

Norises laiks

Priekšacīkstes: no 09.07.2012. līdz 27.07.2012.

Finālturnīrs par vietām Latvijas Match Play rangā: no 28.07.2012. līdz 29.07.2012.

Laukums

Ozo Golfa Klubs (Rīga)

Adrese: Mīgravja iela 16

www.ozogolf.lv

Tel.: +371 67394399; Fakss: +371 67394034

E-pasts: ozogolf@apollo.lv

Laukums (PAR 72); Attālumi no izsitiena vietām:

Baltās – 6400 m; Dzeltenās – 5902 m; Zilās – 5443 m; Sarkanās – 4877m

CR/slope: 73.9/135

Kungi pirmās 4.kārtas spēlē no Dzeltenajām izsitiena vietām, bet noslēdzošās 3.kārtas no īpašajām turnīra izsitiena vietām. Dāmas spēlē no Sarkanajām izsitiena vietām.

Dalībnieki


LV pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji.

Amatieri.

Kungu konkurencē piedalās 88 dalībnieki; dāmu – 16 dalībnieces.

Ja pieteikušies vairāk par 88 dalībniekiem, vispirms vieta tiek garantēta spēlētājiem ar HCP zem 28, bet pārējie golferi tiek noteikti pieteikšanās secībā. Dāmu turnīram var pieteikties 16 golferes. Vispirms vieta tiek garantēta spēlētājām ar HCP zem 28 pieteikšanās secībā, pārējās dalībnieces tiek noteiktas pieteikšanās secībā.

Pēc HCP ranga pirmie 16 spēlētāji tiek izsēti, pie kam pirmie 8 tiek izlikti (tātad pirmā ar otro vietu var tikties vienīgi finālā, ja līdz tam nokļūs). Šie dalībnieki Match Play piedalās no 3.sacensību kārtas.

Tiek ņemts vērā pēdējais HCP, ar kuru sacensībās nospēlēts bufera zonā.

Noteikumi

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem Match Play un modificētā Match Play formātā (par 17.-88.vietām).

Sacensību formāts

Uzvarētājs OPEN ieskaitē tiek noskaidrots 7 kārtās, pirmie 16 izliktie golferi sacensības uzsāk no 3.kārtas. Visi pārējie spēlētāji, kas zaudējuši savā mačā līdz 5.kārtai, turpina cīņu 28.jūlijā par konkrētu vietu gala ieskaitē, kā arī cīnās par kādu no alternatīvajiem kausiem – pirmajā kārtā zaudējušie par LEXUS UZLECOŠĀS ZVAIGZNES KAUSU, bet pārējie par MIELE IZAICINĀJUMA KAUSU.

Cīņa par Galveno kausu notiek pēc vienmīnusa sistēmas. Šādi tiek izspēlētas arī visas pārējās vietas no 1.-16.
Vietu sadalījums no 17. līdz 88. tiek noskaidrots pēc modificēta match-play formāta, kur savā starpā viens ar otru vienlaicīgi cīnās visi viena flaita dalībnieki, beigās nosakot vietu sadalījumu attiecīgajā flaitā. Tātad 4 golferu flaita ietvaros vienlaicīgi notiek 6 mači.
Visaugstākā vietā tiek spēlētājs ar visvairāk izcīnītajām uzvarām. Ja uzvaru skaits ir vienāds, augstāk ir spēlētājs ar uzvaru savstarpējā mačā. Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, augstāk ir spēlētājs, kurš izcīnījis vairāk papildus punktu katrā no uzvarētajiem mačiem. Papildus punkti tiek izcīnīti sekojoši:

uzvara ar 1up = 1 punkts,

uzvara ar 2 up = 2 punkti,

uzvara ar 2&1 = 3 punkti,

uzvara ar 3&1 = 4 punkti,

u.t.t.

Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, attiecīgie spēlētāji iet un izspēlē papildus bedrīti Nr.13 tik ilgi, kamēr tiek noteikts galīgais vietu sadalījums.

Sacensību norises kārtība

Priekšacīkstes: no 09.07.2012. līdz 27.07.2012.

Sākot no 2012.gada 09.jūliju ik nedēļu tiek izspēlēta viena priekšsacīkšu kārta. Dalībniekiem tiek noteikts, ka viņiem jāspēlē attiecīgās nedēļas spēle, pirmdien, plkst. 16:00 vai tuvākajā pieejamajā laikā pēc plkst.16:00, ja šis laiks aizņemts, izņemot, ja abas puses vienojušās par citu laiku attiecīgajā nedēļā. Ja kaut viena puse nav ieradusies uz attiecīgo maču, tai tiek ieskaitīts zaudējums. Ja neierodas abi, uzvarētājs tiek noteikts izlozes kārtībā.

Finālturnīrs par vietām Latvijas Match Play rangā: no 28.07.2012. līdz 29.07.2012.

Sestdien, 28.jūlijā visi sacensību dalībnieki no plkst.08:00 izspēlē divas kārtas, bet svētdien, 29.jūlijā pēdējo noslēdzošo kārtu. VISIEM turnīra dalībniekiem šajās divās dienās paredzētas kopumā 3 spēles.

Izlozes rezultāti, sacensību rezultāti ir atrodami Ozo Golfa Klubā vai arī www.golfs.lv vai Ozo Golfa Kluba mājas lapā www.ozogolf.lv

Dalības maksa

Sacensību dalības maksa ir 25 LVL, ietverot green fee un ēdināšanu abas sacensību dienas.

Spēlējot kvalifikāciju vai priekšsacīkšu kārtas gan pirmdienā, gan jebkurā citā nedēļas dienā un laikā, par kuru abas puses vienojas un laukums ir pieejams, golferiem, kas nav Ozo Golfa Kluba biedri vai sezonas kartes īpašnieki, noteikts fiksēts green fee 10 LVL.

Balvas

Miele IZAICINĀJUMA kausa ieguvējam dāvā MIELE putekļusūcējs, savukārt WESS MOTORS uzvarētājiem divās citās kategorijās dāvā automašīnu LEXUS lietošanā uz vienu nedēļas nogali. Tāpat WESS MOTORS nodrošina „hole in one” balvu – pilnīgi jaunu LEXUS automašīnu par „hole in one” 13.bedrītē (pirmajam, kas to paveic). No Trentini dizaina balvas uzvarētājam Open klasē, kā arī godalgoto vietu ieguvējiem, savukārt no MASI - Itālijas vīns.

Visas rezultātu kartiņas piedalās izlozē par galveno balvu – lidojumu ar Turkish Airlines 2 personām biznesa klasē uz Dubaiju. Balvu iegūst spēlētājs, kurš ir izlozētās kartiņas mača uzvarētājs un, kurš klātienē piedalās šajā izlozē.

Balvas var saņemt tikai tie dalībnieki, kas aizvadījuši visas paredzētās sacensību kārtas un ieradušies Ozo golfa klubā svētdien, 29.jūlijā.

Pieteikšanās

Pieteikšanās līdz 2012. gada 04.jūlijam, piesakoties Ozo Golf Club, vai pa e-pastu. ozogolf@apollo.lv

Izloze

Izloze 2012. gada 05.jūlijā plskt.12:00 Ozo Golf Club.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē