Arhīvs
28. Aprîlis, 2024. Gundega, Terēze
Pāru kaujas
rezultâti

Vēstules no Buenosairesas

Pēc divām dienām Buenosairesas pievārtē sāksies pasaules amatieru komandu čempionāts, kur Latviju pārstāvēs Krista un Māra Puisītes, kā arī Laura Jansone. Pēc gara lidojuma no ASV meitenes jau aklimatizējušās un treniņraundos iemēģina golfa laukumu zālienus, no Argentīnas ziņo komandas kapteine Santa Puče.

Čempionāts risināsies divos laukumos netālu no Argentīnas galvaspilsētas - "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club". Abi laukumi ir vairāk nekā pus stundas brauciena attālumā viens no otra, tā kā daļa komandu spēles dienās nemaz nesatiksies. No viesnīcas Buenosairesas centrā Latvijas komandai uz laukumiem jābrauc vienu stundu, taču lielpilsētas mērogiem tas nav nekas īpašs.

Cīņa par "Espirito Santo" kausu ilgs no trešdienas līdz sestdienai. Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos rezultātus un summēs absolūtajā kopvērtējumā.

Abas pirmās sacensību dienas Latvijas komandā (skat. Dienas foto) laukumā pirmā dosies Krista, bet vēlāk viņai sekos Laura un Māra. Trešdien "Olivos Golf Club" Latvijas flaitos spēlēs arī Dienvidāfrika un Filipīnas, bet ceturtdien "Buenos Aires Golf Club" partneres būs meksikānietes un holandietes.

Varētu būt, ka šāds valstu sadalījums pat ir optimāls, jo nebūs jāspēlē ar tādām superfavorītēm kā Zviedriju un Spāniju, kas pat relatīvi pieredzējušām spēlētājām varētu uzdzīt pārmērīgu stresu. Tajā pat laikā sāncenses būs gana spēcīgas, lai ne uz mirkli neļautu atslābināties.

"Olivos Golf Club" laukumu meitenes atzinušas par nesalīdzināmi grūtāku, jo taisnas tur ir tikai PAR 3 bedrītes, bet viss pārējais savīts doglegu līkločos. Lai gan "Olivos" pieskaitāms klasiskiem parka stila laukumiem, nekādas pastaigas parciņā tur vis nebūs.

Arī "Buenos Aires Golf Club" ir sagatavots atbilstoši pasaules čempionātam, un ātrie grīni būs nopietns pārbaudījums visām komandām. Laurai laukums iepaticies, savukārt Māra jau pārliecinājusies, ka fērveju platums ne vienmēr sadzīvo ar viņas megadraivu mēģinājumiem, tādēļ bedrīšu starta vietās nūju izvēle būs vairāk jāapdomā.

Abu laukumu distance ir 6110 jardu (5587 metri), kas nav maz pat meistarīgām spēlētājām, tādēļ jo īpaši Kristai būs īpaši apdomīgi jāplāno katrs sitiens, jo liela distance nav "Latvian Open" čempiones spēcīgākā puse. Salīdzinājumam "Ozo" laukums ir 5902 metri no dzeltenajiem tee un 5443 metri no zilajiem tee.

Ir arī tādi nopietni pārbaudījumi ar distanci kā "Buenos Aires Golf Club" 16.bedrīte (PAR 4) ar 363 metriem. Tātad distances ziņā tas pats, kas "Ozo" 12.bedrīte no dzeltenajiem tee.

Lai gan Eiropā par Argentīnas golfu dzirdēts mazāk, abi pasaules čempionāta laukumi ir ar cienījamu vēsturi. "Buenos Aires Golf Club" notiek gan svarīgākie nacionālie amatieru turnīri, gan vairākkārt tur rīkots "Argentine Open" profesionālā golfa zvaigznēm, bet 2000.gadā Pasaules kausa mačos uzvarēja ASV komanda Tiger Woods un David Duval sastāvā.

Savukārt 1954.gadā atklātais "Olivos Golf Club" ir senāks laukums, kur "Argentine Masters" spēlējusi pasaules izcilāko golferu plejāde, Jack Nicklaus un Gary Player ieskaitot.

Pašlaik Buenosairesā ir patīkams pavasaris, siltumam nepārsniedzot 25 grādus. Ziedonis jo īpaši jūtams "Olivos", kur ziedi un krūmi ir pašā plaukumā.

Latvijas trio jau ticis pie saviem kedijiem Sergio, Jose un Nacho, kuri ir naski uz runāšanu, taču ne jau angliski. Tādēļ varētu sagaidīt, ka meitenes uz ASV atpakaļ dosies ar uzlabotām spāņu valodas zināšanām.

Atrodoties otrā pasaules malā, meitenēm tomēr ir arī māju sajūta, ko uzjundīja ziedošais baltais āboliņš un citi ziedi. Gulbji dīķos atgādināja "Ozo", tomēr turpat guļošie bruņurupuči un dīvaina paskata putni atgādināja, ka tā tomēr ir kāda cita valsts, nevis Latvija, un nedēļas turpinājumā priecāties par ainavām vairs neatliks laika.

Dāmu konkurencē startam pieteiktas 53 valstis, bet vēlāk kungu cīņās ir gatavas piedalīties 71 valsts nacionālā izlase. Kas ir kopīgs Latvijai, Izraēlai un Trinidadai un Tobago? Katrs var iedomāties ko savu, bet golfā tās ir trīs vienīgās valstis, kas pasaules amatieru čempionātā ir pārstāvētas tikai dāmu konkurencē.

Pēdējās izmaiņas , 18.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē