Arhīvs
12. Maijs, 2024. Valija, Ināra, Ina, Inārs, Valida
Pāru kaujas
rezultâti

Startu izceļ Puisītes

Ar labāko rezultātu rāmajā "Rietumu banka Latvian Open" pirmajā dienā izcēlās Māra un Kristas Puisītes, nospēlējot ar 72 sitieniem, tātad "Ozo Golf Club" laukuma PAR vērtībā. Arī kungu konkurencē pēc pirmās dienas ir divvadība, taču tā jau ir igauņu Enn Paaro un Egert Poldma ziņā.

Puisītes līdz neizšķirtam pret laukumu nonāca pa dažādiem ceļiem. Krista pirmajā deviņniekā iekrāja par vienu bugiju vairāk nekā bērdiju, toties tālāk neatdeva nevienu lieku sitienu, un izcīnīja vēl vienu bērdiju 16. bedrītē. Turpretim Māra pirmās deviņas bedrītes noslēdza ar trim bērdijiem pēc kārtas, panākot -2 pret laukumu. Tomēr četri bugiji turpinājumā būtu noveduši plusos, ja ne spožs īgls 14. bedrītē.

Konkurentes no līderēm necik tālu nav atpalikušas. Izraēlietei Hadas Libman diena beidzās ar +2 virs PAR, bet pērnā gada čempionei Igaunijas golferei Annika Meos ar +3 droši turējās līdzi Linda Dobele. Ne tā veiksmīgākā diena ar +7 virs PAR bija Laurai Jansonei, taču jūrmalniece ne reizi vien ir parādījusi, ka iedzinējas lomā var kļūt līderēm negaidīti bīstama.

Situācija kungu līderpozīcijās vairāk mudina pazīlēt, uz kuru valsti aizceļos čempiona lauri. Vai pēc gada pārtraukuma atkal leposies igauņi, vai vēlreiz kausu būs lemts pacelt somam, vai varbūt pirmo reizi triumfēs Izraēla vai Itālija?

Mājinieku izredzes nebūt nav spožas, jo labākais no latviešiem Dāvis Puksts ar +8 virs PAR dala 9.vietu. Otrajā desmitā pēc laba raunda ar ne tik veiksmīgām beigām noturējās Andrejs Bobrovs, acīti sev iedalīja Reinholds Pīrāgs, bet junioru vārdi meklējami tikai rezultātu tabulas otrajā pusē.

Ķīšezera krastos nespēlē Kārlis Broders, taču Latvijas golfa kungu gala līderim piektdiena arī nebija panākumiem bagāta, jo Eiropas amatieru čempionātā Somijā viņš finišēja ar +22 virs PAR (78-81-79) un apsteidza trīs sāncenšus, paliekot 19 sitienus aiz kata.

Sestdiena solās pārbaudīt ne vien "Rietumu banka Latvian Open" spēlētāju meistarību, bet arī karstumizturību, jo sinoptiķi nešaubās, ka tveice pārsniegs 30 grādu. Vienīgais jautājums, vai temperatūra būs tuvāk 30 vai 40 grādiem, tiesa, svētdien spelte rimšoties.

Pēdējās izmaiņas , 07.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē