Arhīvs
12. Maijs, 2024. Valija, Ināra, Ina, Inārs, Valida
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionāts ar rekordu startā

Viens rekords LMT Latvijas amatieru čempionātā ir labots jau pirms tā sākuma, jo sacensībām pieteikušies vairāk nekā 100 dalībnieku. Ja dāmu konkurencē pēdējos gados dalībnieču skaits amatieru čempionātā ir aptuveni konstants, tad kungiem gatavību piedalīties trīs dienu cīņās ir apliecinājuši 87 golferi.

Nekad iepriekš nacionālajā amatieru čempionātā nav piedalījies ar trim cipariem rakstāms skaits dalībnieku. Ja arī ne visi šīs nedēļas nogalē "Ozo Golf Club" laukumā pretendēs uz godalgotām vietām, tad par sava personiskā uzdevuma izpildi gan varēs pacīnīties ikviens.

Startam ir pieteikušies visi valsts visspēcīgākie golferi. Principiāla cīņa gaidāma dāmu ieskaitē, jo spēlēs visas Latvijas izlases golferes, kuras gatavojas rudenī startēt pasaules amatieru komandu čempionātā. Dalībnieču vidū būs divkārtējā ASV studentu sporta (NCAA) "Atlantic Sun" konferences čempione Laura Jansone, debijas sezonu NCAA veiksmīgi aizvadījusī Krista Puisīte un viņas jaunākā māsa Māra Puisīte, kura spēlēt un mācīties uz ASV dosies šoruden.

Kungiem galvenā favorīta loma pienākas pašreizējam Latvijas amatieru čempionam Kārlim Broderam, kam ziema pagāja golfa karjeras pilnveidošanas apvienošanā ar mācībām Lafboro universitātē Anglijā. Uz labiem rezultātiem centīsies pretendēt arī junioru izlases spēlētāji, kuriem vēlāk šovasar jāstartē Eiropas Golfa asociācijas (EGA) Izaicinājuma balvas izcīņā komandām.

Tajā pat laikā dalībnieku saraksts ļauj noprast, ka šoreiz par vietu uz goda pjedestāla pacīnīsies arī golferi, kam ar junioru izlasi darīšana bijusi ja nu vienīgi atbalstītāju lomā. Startam nav pieteikušies pērnā gada laureāti Mikus Gavars un Reinholds Pīrāgs, un konkurence cīņā par vietu trijniekā no tā kļūs tikai asāka.

Lielā dalībnieku skaita dēļ kungiem nopietni jārēķinās ar katu - pēc otrā raunda no 87 spēlētājiem spēlēšanai svētdien kvalificēsies tikai 54 labākie vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā. Savukārt dāmu konkurencē šoreiz spēlēs tikai juniores vai vēl nesen šādā statusā bijušās golferes. Tā kā golfa ilggadīgākās dāmas no spēlēšanas atturēsies, Jansone studentes vecumā pēkšņi kļuvusi par čempionātā gadiem bagātāko dalībnieci.

Nesalīdzināmi prāvāks vecuma diapazons ir spēlētājiem kungu konkurencē. Visjaunākais sacensību dalībnieks būs 12 gadus vecais Alberts Broders, un no trīs dienu izaicinājuma nebaidās arī vīri virs 70 - Jānim Priedem ir jau 72.

Ja spēlētāju sarakstu vētī skrupulozi, tad LMT Latvijas amatieru čempionāta ieskaitē spēlējošo būs nedaudz mazāk par simtu, jo daži golferi bez Latvijas pilsonības izmantojuši iespēju spēlēt ārpus konkurences. Taču Latvijas golfa vēsturē kompetenti avoti nešaubās, ka jebkurā gadījumā šis būs viskuplākais nacionālais amatieru čempionāts. Turklāt pārstāvēti būs 10 klubi, tiesa, viens no tiem ir ārpus Latvijas.

Izlozē dalībniekus pa starta grupām sadalīja absolūti bezkaislīgi, kā jau klasiskā čempionātā pienākas, tādēļ flaitu sastāvs dažbrīd laukumā šķitīs pilnīgi negaidīts. Taču vienīgais faktors izlozē bija dalībnieka handikaps - visu sastāvu sadalīja trijās pēc dalībnieku skaita vienādās grupās, un vēlāk no katras šīs grupas flaitā ielozēja pa vienam dalībniekam.

Ja arī varētu šķist, ka flaitos vairāk būtu jāliek kopā līdzīgāka handikapa golferi, tad galvenais arguments par labu pašreizējai sistēmai ir panākt visu spēlētāju grupu vienmērīgu pārvietošanos laukumā bez kavēšanās.

Latvijas nacionālais amatieru golfa čempionāts notiks jau 16.reizi. Pirmais turnīrs risinājās 1995.gadā Nitvaljā, Igaunijā, jo pašiem vēl nebija sava laukuma. Nītvalja čempionāta dalībniekus uzņēma vēl trīs gadus, savukārt no 1998. līdz 2001.gadam sacensības notika golfa klubā "Viesturi", bet kopš 2002.gada - "Ozo Golf Club" laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 30.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē