Arhīvs
6. Maijs, 2024. Gaidis, Didzis, Lūcijs, Didriķis
Pāru kaujas
rezultâti

Ābelem un Līsmanim Usmas laukuma rekords

Aizvadītajā nedēļas nogalē Viļņa Baltiņa golfa laukumā Usmā notika pļavu golfa čempionāta 6.posms, kur uzstādot laukuma rekordu (38 sitieni, +4 virs laukuma PAR) uzvarēja Jurģis Ābele, bet dienu vēlāk, atkārtojot jauno rekordu, 7.posmā uzvarēja Einārs Līsmanis.

Sestdien laikapstākļi golfam bija ļoti labvēlīgi – spīdēja saule un pūta neliels vējiņš. Sacensībām pulcējās 19 dalībnieki, kas izspēlēja ne tikai Pļavu golfa čempionāta 6.posmu, bet paralēli arī Kurzemes kausa 2.posmu. Kā katru gadu, arī šogad laukuma saimnieks bija parūpējies par lielisku pārsteigumu sacensību dalībniekiem – izveidoti vairāki jauni grīni, smilšu bunkuri un ūdens šķēršļi.

Sacensību uzvarētājs tika noteikts izspēlējot divus apļus jeb 18 bedrītes. Pirmajā aplī ar jaunā laukuma rekordu vadībā izvirzījās Ābele. Otro labāko rezultātu sasniedza vēl viens valmierietis Līsmanis – 44 sitieni, bet trešais pēc pirmā apļa bija Normunds Liepa no Rojas (48 sitieni).

Otrajā aplī spēlētāji bija iepazinuši laukumu, kas arī atspoguļojās rezultātos. Lielākos rezultātu uzlabojumus sasniedza Andrejs Rozefelds un Zane Vaivode, kas savu pirmajā apļa rezultātu samazināja par 15 sitieniem.

Otro apli vislabāk izgāja Gundars Rauza no Gulbenes – 45 sitieni, taču taktikas kļūda pirmā apļa 5.bedrītē (17 sitieni), ļāva viņam ierindoties tikai 3. vietā (kopā 96 sitieni). Otro vietu pēc pirmā apļa nosargāja Einārs Līsmanis (kopā 91 sitiens). Savukārt uzvaru pelnīti ieguva Jurģis Ābele (kopā 86 sitieni).

HCP36 grupā labāko rezultātu uzrādīja Adrians Matisons (110 sitieni), par pieciem punktiem atpalika viņa tēvs Ingus Matisons (115 punkti), bet trešais labākais bija Andrejs Rozefelds (137 sitieni).

Dāmām nepārspēta palika Anita Rauza (129 sitieni), otrā ierindojās Dace Ozoliņa (139 sitieni), bet trešā bija Zane Vaivode (153).

Svētdien sacensībās piedalījās 20 dalībnieku, un pēc ieriekšējās dienas nogurdinošās tūres sacensību dalībniekiem atslodzi deva 9 bedrīšu izspēle.

Kungiem pārliecinošu un stabilu spēli demonstrēja Līsmanis, atkārtojot iepriekšējā dienā uzstādīto laukuma rekordu un ieguva pirmo vietu. Otrais bija Ābele (44 sitieni), bet trešais - Kristaps Matisons (45 sitieni). Ceturto vietu izcīnīja viesmīlīgais laukuma saimnieks – Pļavu golfa goda prezidents Vilnis Baltiņš (46 sitieni).

HCP36 grupā vietu sadalījums tika noskaidrots Rojas golferu starpā. Uzvaru svinēja Adrians Matisons (53 sitieni), otrais finišēja Ingus Matisons (56 sitieni), bet trešais - Andrejs Rozfelds (65 sitieni).

Dāmām lielisku sniegumu demonstrēja Daiga Puisīte, kas uzvarēja ar 45 sitieniem. Otro vietu ieguva Mārīte Kāpostiņa (53 sitieni), bet trešo - Anita Rauza (65 sitieni).

Sacensību organizētāji pateicas laukuma saimniekiem par lielisko uzņemšanu un gaida visus 8.augustā uz Pļavu golfa čempionāta 8.posmu golfa laukumā „Elnias“ Kauņā.

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 28.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē