Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Cauri Eiropas sietiem

Spānijā "Golf Club La Manga" sākusies kvalifikācija iekļūšanai 2009. gada sezonas dāmu Eiropas tūrē. Pareizāk sakot, pagaidām risinās tikai priekškvalifikācija, kur piedalās arī vairākas Latvijā zināmas spēlētājas, bet izšķirošie notikumi cīņā par 30 pilnas sezonas kartēm gaidāmas vēlāk tuvāk janvāra vidum.

Priekškvalifikācijas kārtā spēlē 103 golferes, kas sadalītas divās grupās, taču katra no tām izspēlēs pa divām kārtām Lamangas Dienvidu un Ziemeļu laukumos. Pēc pirmās kārtas no iepriekš dzirdētiem vārdiem visaugstāk ir zviedriete Maria Ringdahl - bijusī Lauras Jansones cīņubiedre Austrumtenesijas valsts universitātes komandā pirmo kārtu savā grupā izspēlēja ar +1 virs PAR un dala 4. vietu.

Latvijas juniorēm ceļi iepriekš ir krustojušies ar Florentyna Parker, kura savulaik tika dēvēta par Anglijas brīnumbērnu, taču Spānijā viņai līdz šim nācies vilties, jo pirmajā kārtā sapelnītais +6 neko labu nesola. Vēl sērīgāks sākums ar +11 virs PAR padevies "Hansabank Latvian Open" pirms dažiem gadiem spēlējušajai krievietei Verai Šimanskai.

Igauniete Mari Suursalu turnīru sāka ar +5 virs PAR, kas ļauj tikai būt grupas vidusdaļā dalītā 19. vietā.

Vispopulārākā spēlētāja priekškvalifikācijā, protams, ir Julieta Granada - paragvajiete, kura 2006. gada sezonas izskaņā dāmu konkurencē bija pirmā, kas vienā turnīrā nopelnīja apaļu miljonu dolāru. Taču uzvara naudīgajā "ADT Championship" bija pirms trim gadiem, un tagad viņai jārisina jau citas problēmas. Priekškvalifikācijas pirmajā kārtā Granada sasniegtais rezultāts -2 zem PAR mudina noticēt, ka cerības uz vietu Eiropas tūrē ir visnotaļ pamatotas.

No Austrumeiropas uz priekškvalifikācijas barjeras pārvarēšanu vismaz pēc sākuma raunda pretendē arī čehiete Emily Curry-Bartanova, savā grupā ar +1 virs PAR arī dalot 4. vietu. Taču galīgais spēku sadalījums un kvalifikācijas pamatturnīrā iekļuvušās spēlētājas kļūs zināmas tikai sestdien.

Pēdējās izmaiņas , 08.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē