Arhīvs
4. Maijs, 2024. Vizbulīte, Vijolīte, Flora, Silvāns
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem drāmas un uzvaras

Daudz spilgtu epizožu trešdien krāšņoja notikumus Latvijas junioru čempionāta pēdējā kārtā, un ne vienā vien ieskaites grupā uzvarētāja noteikšanā netrūka spriedzes, neveiksmju asaru un čempionu prieka. Sabīties pat nācās vienam otram it kā drošam favorītam, lai gan noslēguma rezultāti bija labvēlīgi galvenajiem pretendentiem uz uzvaru.

Vecākajā grupā, kā jau prognozēts, uzvarēja Kārlis Broders un Krista Puisīte. Taču Broders, spēlējot "Ozo Golf Club" laukumā, gandrīz izsēja visu iepriekš iekrāto pārsvaru, un otrās vietas ieguvēju Reinholdu Pīrāgu apsteidza tikai par diviem sitieniem. Pīrāgs pēdējā kārtā nospēlēja lieliski, 18 bedrītes veicot ar 69 sitieniem.

Zem PAR nospēlēja arī Krista Puisīte, pēdējā dienā tiekot pie 70 sitienu rezultāta.

Uzvaru 13-15 gadu veco zēnu grupā guva Svens Ermansons, kurš "Ozo Golf Club" laukumā treniņos pēdējā laikā esot bijis redzams teju vai katrā diennakts laikā, un šāda uzcītība nepalika bez rezultāta. Meitenēm par čempioni kļuva Linda Dobele, kam arī sāpošs ceļgals nebija traucēklis. Pēdējā kārtā atzīstamus rezultātus uzrādīja gan Dobele (76), gan 2. vietu guvusī Elīza Vilde (77). Šoreiz nespēlēja Māra Puisīte, kam vajadzīgs laiks sāpošās muguras salāpīšanai.

Roberts Vanags un Anna Švanka palika nepārspēti 11-12 gadu veco spēlētāju ieskaitē, savukārt Rūdolfs Ķelle un Linda Ķirķe uzvarēja 9-10 gadīgo golferu konkurencē, kur zēnu cīņās emocijas bijušas nokaitētas ne tikai līdz baltkvēlei, bet pat nedaudz vairāk. 

Vietu sadalījumu ietekmēja arī neprognozējami faktori - Ievai Čačei lapsene pamanījās iedzelt kaklā, kas pietūka tiktāl, ka liedza spēlētājai pat kustināt galvu. Rezultātā divās bedrītēs pēc kārtas 9 un 10 sitieni. Lai gan vēlāk ar ledus kompresēm izdevās lietas vērst par labu, finišā no pārspēles par čempiones titulu Čači šķīra divi sitieni, un viņa ierindojās 3. vietā.

Visjaunāko spēlētāju grupā uzvarētāju lauri tika sava vecākā brāļa pēdās ejošajam Fēliksam Gavaram un Marijai Jučmanei. Grupās, kur trijniekā tika sasniegti vienādi rezultāti, vietu sadalījumu noteica, ņemot vērā pēdējās izspēlētās bedrītes.

Visi laureāti saņēma golfa apģērbu kompānijas "Five Seasons" dāvanu kartes, un piemērotākos modeļus nepacietīgākie jau turpat uz vietas steidza izvēlēties Zviedrijas uzņēmuma dāvātajos katalogos.

Tagad pieredzējušākie junioru čempionāta medaļnieki var gatavoties "Hansabanka Latvian Open", kas sāksies jau pēc pusotras nedēļas. Čempionāta rezultāti aplūkojami 'Turnīru' sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 30.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē