Arhīvs
3. Maijs, 2024. Gints, Uvis, Krustiņš, Einards
Pāru kaujas
rezultâti

"Hansabanka Baltic Open" uz starta līnijas

Sekojot tradīcijām, ar pirmā čempiona zviedra Peter Malmgren sitienu pāri Āgenskalna līcim trešdien Rīgā atklāja "SAS Masters" tūres "Hansabanka Baltic Open" turnīru, kas trīs dienas nedēļas nogalē pārbaudīs Ziemeļeiropas golfa profesionāļu meistarību. Teju pusotra simta dalībnieku skaitā "Ozo Golf Club" būs gan Latvijas golferiem labi zināmas personas, gan interesanti un negaidīti viesi.

Malmgren nācās pacīnīties ar pretvēju, lai 154 metru distancē bumbiņu dabūtu no AB dambja pāri ūdens klajumam uz mauriņu ar simbolisko turnīra karogu pie "Hansabankas" centrālās ēkas. Dažas bumbiņas pazuda dekoratīvajā krūmiņu rafā pirms grīna, citas devās pie mašīnām "Hansabankas" autostāvvietā, tomēr pāris sitieni bija gana labi, lai bedrītes izspēli varētu noslēgt ar vienu ripinājumu, ja vien būtu jāņem rokā puteris.

Gatavību spēlēt turnīrā ar 50 000 eiro balvu fondu apliecinājuši ap 140 dalībnieku, lielākā daļa no kuriem kā allaž būs Skandināvijas profesionāļi, pastāstīja turnīra rīcības komitejas vadītājs Niklas Braathen. Startēs arī vairāki labākie Latvijas amatieri un klubu profesionāļi, kā arī daži citi rīkotāju īpaši aicināti golferi, piemēram, bijušais "Hansabanka Latvian Open" čempions igaunis Gert Velsberg.

Interesanti, ka startam Rīgā ir pieteicies 23 gadus vecais latviešu izcelsmes anglis Ben Kruze, kuram šī ir debijas sezona profesionālajā golfā. Golfā tik nopietnā zemē kā Anglijā Kruze 16 gadu vecumā ir spējis iekļūt nacionālā amatieru Match-play čempionāta ceturtdaļfinālā. Turklāt Kruze savam vecumam atbilstošu handikapu pirmo reizi sasniedza jau 11 gadu vecumā, bet 17 gados viņa personiskais rekords bija 66 sitieni.

"Hansabankas Private Banking" vadītājs Māris Lazdiņš uzrunā pasākuma viesiem pauda cerību, ka gaidāmas intriģējošas sacensības, kas kļūs par vēl vienu soli golfa augšupejai un lielākai atpazīstamībai Latvijā. Nopietnu cīņu solīja arī "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče, atgādinot, ka iepriekš "Hansabanka Baltic Open" ir startējuši vairāki spēlētāji, kas tagad jau guvuši nozīmīgus panākumus visaugstākā līmeņa sacensībās.

Aizpērn 11. vietu "Ozo" laukumā dalīja zviedrs Pelle Edberg, bet gadu vēlāk viņš jau bija dalītā 12. vietā vienā no četriem sezonas "Major" turnīriem "British Open". Šogad "British Open" 19. vietu dalīja cits "Hansabanka Baltic Open" spēlējis zviedrs Alexander Noren, bet viņa tautietis Andreas Hogberg, kurš "Ozo Golf Club" palika nepārspēts pirms gada, šosezon jau ieguvis tiesības spēlēt Eiropas "Challenge" tūres sacensībās un ierobežotā skaitā PGA Eiropas tūres turnīru, tādēļ Latvijā nav ieradies.

Ceturtdien "Ozo" laukumā profesionāļu sabiedrību un viņu meistarības paraugdemonstrējumus izbaudīs "Hansabanka Baltic Open" Pro-Am turnīra dalībnieki, bet piektdien jau gaidāma pirmā no trim sacensību kārtām.

Braathen prognozēja, ka laukums ir sagatavots gana grūts, tādēļ čempiona rezultāts summā visdrīzāk varētu būt ap -10 zem PAR, taču dalībnieku sastāvs ir pārāk vienmērīgs, lai īpaši aizrautos ar prognozēm. Pirms gada Hogberg uzvarēja ar -11 zem PAR.

Lai gan galīgais "Hansabanka Baltic Open" dalībnieku saraksts vēl nav apstiprināts, Brathens pauda pārliecību, ka gaidāms turnīrs ar spēcīgu dalībnieku sastāvu. Pēc pirmajām divām sacensību kārtām izšķirošajiem notikumiem svētdien kvalificēsies ap 60 golferu.

Latvija turnīrā būs pārstāvēta ar pieciem spēlētājiem - trim labākajiem golferiem LMT Latvijas amatieru čempionātā Kārli Broderu, Miku Gavaru un Reinholdu Pīrāgu, kā arī diviem klubu profesionāļiem Artūru Krukovu un Dāvi Pukstu.

Pēdējās izmaiņas , 23.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē