Arhīvs
7. Maijs, 2024. Henriete, Henrijs, Jete
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone neaizsniedzas līdz katam

Ziemeļvalstu profesionāļu konkurencē nedēļas nogali Somijā pavadīja Laura Jansone, startējot Skandināvijas "SAS Masters" tūres posmā. "Felix Finnish Open" jūrmalniecei beidzās pēc pirmajām divām kārtām, jo līdz katam šoreiz aizsniegties vēl neizdevās.

Spēlējot, protams, amatieres statusā, Jansone "Aura Golf" laukumu divu kārtu summā izspēlēja ar 157 sitieniem, kas ir +15 sitieni virs PAR. Mazāk veiksmīga bija pirmā kārta, kurā tika savākti 82 sitieni (+11 virs PAR). Savukārt otrajā dienā 18 bedrītes izdevās nospēlēt ar 75 sitieniem (+4 virs PAR), taču ar to bija par maz, lai kvalificētos spēlēšanai arī svētdien.

Sestdien pirmās deviņas bedrītes Jansone izspēlēja ar PAR atbilstošu sitienu skaitu (divi bugiji, divi bērdiji) un pamazāk kāpa arvien mazliet augstāk rezultātu tabulā. Taču pēdējās cerības aizķerties aiz kata zuda otrā deviņnieka vidū pēc divkārša bugija un bugija. Vēl viens bugijs trīsputa dēļ gaidīja 18. bedrītē.

Izšķirošajā kārtā svētdien spēlēs 30 labākās profesionāles un amatieres, kuru rezultāti bija ne sliktāki. Lai pārvarētu katu un iekļūtu izšķirošajā kārtā, divu dienu summā vajadzēja nospēlēt ne sliktāk par +9 virs PAR.

Lauras tēvs Vilmārs Jansons pastāstīja, ka pirmajā kārtā pie lielā rezultāta vainojams vēl nenostabilizētais svings, kurā jaucās gan ieviestās pārmaiņas, gan iepriekšējā vēziena elementi. Taču otrajā kārtā Laurai jau izdevies pārādīt tādu spēli, kāda tika prognozēta. Turklāt arī mainītais svings beidzot sāk sniegt gandarījumu, jo dažviet var sist ar 6. dzelzi tur, kur konkurentes lūko pēc vuda.

"Felix Finnish Open" balvu fonds ir tipisks "SAS Masters" tūrei - 300 000 Zviedrijas kronu (22 000 latu).

Jaunnedēļ Jansone kopā ar māsām Puisītēm spēlēs Nīderlandes junioru "Open", un šī U-21 turnīra rīkotāji lepojas ar augstas klases dalībnieku sarakstu. Labākais handikaps meiteņu konkurencē ir +3,2, bet puišiem +4,0. Startam puišu sacensībās ir pieteikts arī Kārlis Broders.

Jau pirmdien turnīrā ir treniņu diena, bet no trešdienas līdz piektdienai jāizspēlē trīs kvalifikācijas kārtas. Sestdien "Golf Club Toxandria" būs laiks finālkārtai un apbalvošanas ceremonijai.

"Felix Finnish Open" rezultāti: http://www.golfdata.se/liveSMT/res_lbo.asp?sLang=SWE&tk=MD0828X&tour=MD

Pēdējās izmaiņas , 12.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē