Arhīvs
18. Maijs, 2024. Inese, Inesis, Ēriks, Cindija, Sidnija
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Gavars un Jansone

LMT Latvijas Amatieru čempiona tituls kungu konkurencē pēc svētdien aizvadītās spraigās pēdējās kārtas pārceļoja Mikus Gavara īpašumā, bet dāmām vēl vismaz gadu spožajā trofejā varēs spoguļoties Laura Jansone. Ja dāmām šāds iznākums bija prognozējams jau pirms pēdējās dienas, tad kungiem abi līderi parūpējās, lai intriga gaistu tikai pēdējās bedrītes.

Vadošā kungu flaita rezultāti bija mainīgi kā laika apstākļi – kad saule un siltums, kad lietus, tumsa un vējš. Sākums tomēr veiksmīgāks bija Broderam, un pēc 7. bedrītes viņš jau bija izvirzījies vadībā ar viena sitiena pārsvaru. Taču turpinājums visu apgrieza kājām gaisā.

Vislietainākajā finālkārtas brīdī uz 8. bedrītes grīna Gavaram izdevās piecmetrīgs īgla puts, Broders atbildēja ar bērdiju. Taču šādu Brodera rezultātu flaitam līdzi ejošie zēni vēl pat nepaspēja piefiksēt, kad visi attapās, ka sitiens izdarīts no nepareizas vietas. Lai netraucētu Gavara ripinājumam, Broders bija pārvietojis marķieri sāņus, taču vēlāk pirms sitiena aizmirsa to atlikt atpakaļ.

Lai gan uz “negadījuma vietu” vēl izsauca turnīra tiesnesi Hakan Svensson, viņam atlika tikai apstiprināt jau nojaušamo scenāriju – divi soda punkti un sitiens jāatkārto no pareizās vietas. Līdz ar to bērdija vietā bugijs, un divu sitienu pārsvars jau Gavaram.

Broders gan nepadevās, un pēc 11 bedrītēm atpalika tikai par vienu sitienu. Taču kļūdas 12. bedrītē noveda pie bugija pret Gavara bērdiju, un svaru kausi nenovēršami sāka sliekties par labu titula pretendentam. Pēdējo intrigu 17. bedrītē sagādāja pats Gavars – pēc sitiena no tee nūja bumbiņa lidoja ūdenī, bet nūja pa gaisu. Tomēr bugiju izdevās saglābt, un pēdējās bedrītes izspēli Gavars sāka ar trīs sitienu pārsvaru, ko arī saglabāja.

Dāmām spraiga spēkošanās izpalika – otrās vietas ieguvēja Krista Puisīte čempionei summā zaudēja 14 sitienus, savukārt vēl deviņus sitienus tālāk bija trešās vietas ieguvēja Māra Puisīte.

Par čempionātā iespēto ir pamats priecāties ne tikai trijniekā iekļuvušajiem. Kungu konkurencē sešiniekā iejutās jau sen junioru vecumu pārdzīvojušie Tālivaldis Pētersons, Vilis Krištopans un Vitauts Tučkus, savukārt dāmām sešinieku noslēdza Vineta Ruka.

LMT Latvijas Amatieru čempionāta rezultāti pēc 3.dienas: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=328 

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē