Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ķīnā golfs studentiem

Jurisprudences un biznesa programmu studentiem kādā no Ķīnas augstskolām golfs ir iekļauts oficiālajā apmācību programmā. Tomēr viennozīmīga attieksme pret valstī tik jauno nodarbi vēl nav izstrādājusies, un dažkārt reakcija mēdz būt diametrāli pretēja.

Iespējams, iespaidojoties no ASV parauga, dažas Ķīnas augstskolas izteica vēlēšanos būvēt savus golfa laukumus, taču saskārās ar negatīvu attieksmi gan no studentu aktīvistu, gan varas struktūru puses.

Daļa studentu, sekojot komunisma cēlāju paraugam, norādīja, ka golfs ir kapitālistiska nodarbe, tādēļ plašām masām nav pieņemams un pieejams. Savukārt ierēdniecība pauda pārliecību, ka golfa laukumi aizņem nepiedodami daudz vietas, un tik blīvi apdzīvotā valstī kā Ķīna tā ir pārmērīga greznība piekopt sporta veidu, kam vajadzīga tik liela platība.

Golfa nūjas Ķīnā kopā ar jahtām, automašīnām un luksusa pulksteņiem joprojām ir tajā preču grupā, kas tiek apliktas ar papildus nodokli. Pērn varas iestādes nolēma šo nodokli vēl paaugstināt.

Ar pašreizējo golferu skaitu diez vai no jauna pirktās nūjas daudz papildinās valsts kasi. Vairāk ķīnieši var cerēt uz papildus nodokli ēšanas irbuļiem. Ik gadu Ķīnā saražo ap 15 miljardiem koka irbulīšu, patērējot divus miljonus kubikmetru koksnes.

Pēdējās izmaiņas , 02.02.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē