Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Izsoles lielas un mazas

Dažādas ar golfu saistītas lietas izsolēs mēdz būt pieprasīti priekšmeti, un dažas no tām ir neparastākas nekā citas. Piemēram, Krievijas prezidenta administrācija izsolē tika vaļā no golfa kartiem, kurus "lielā astoņnieka" (G8) valstu līderi jūlijā lietoja G8 samita laikā Sanktpēterburgā.

Astoņu kartu komplekta sākumcena bija 3,5 miljoni rubļu (72 000 latu), taču piepildījās Kremļa administrācijas cerības vairāksolīšanā sasniegt lielāku summu, ziņoja Maskavas laikraksts "Vremja novostei". Veiksmīgo jauno īpašnieku vārdi gan netiek atklāti.

"Mēs veicām tirgus izpēti un uzskatījām, ka ir pieprasījums," paziņoja prezidenta administrācijas lietu pārvaldes pārstāvis Viktors Hrekovs.

Baltos kartus darbina klusi, gaisu nepiesārņojoši elektromotori, un tie spēj sasniegt ātrumu 50 kilometri stundā.

Laimīgais kartu ieguvējs varēs ieņemt vietu pie tās pašas stūres, kur jūlijā sēdēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents George Bush, kā arī Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas vadītāji.

Krievija rīkoja G8 samitu pirmoreiz, un golfa karti bija viens no līdzekļiem laba iespaida radīšanai. "Rīkotāji darīja visu, lai ņemtu vērā savu Rietumu kolēģu kaprīzes," rakstīja "Vremja novostei".

Izsoles ienākumi tiks izmantoti, lai segtu daļu samita izmaksu.

Nav ziņu, ka šie karti varētu būt nokļuvuši Saūda Arābijā. Tur valdība pieņēma likumu, kas aizliedz sievietēm vadīt kartus. Lai gan likums to skaidri nedefinē, sievietēm iegūt autovadīšanas tiesības Saūda Arābijā ir neiespējami. Attālos valsts rajonos dažkārt sievietes likumu apgāja, pa privātu zemi braucot ar golfa kartiem.

Citā veidā par sevi pērn atgādināja pasaulē lielākā golfa nācija amerikāņi - Teksasā jūnijā izsolīja ASV prezidenta Dwight Eisenhoower golfa nūju.

Pēdējās izmaiņas , 29.01.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē