Arhīvs
28. Aprîlis, 2024. Gundega, Terēze
Pāru kaujas
rezultâti

Golfs atgriežas kosmosā

Ar nelielu aizkavēšanos ceturtdien realizējās reklāmas projekts par tālāko sitienu golfā – Krievijas kosmonauts Mihails Tjurins atklātā kosmosā stājās uz tīboksa, kas uzmontēts virs Starptautiskās Kosmosa stacijas. Dažādu avotu aprēķini par sasniedzamo  distanci atšķiras, taču visi ir vienisprātis, ka pēc sitiena ar apzeltīto 6.dzelzi bumbiņa apkārt Zemei aplidos vismaz 48 reizes.

Projekts, kura realizācija sākotnēji bija paredzēta jau vasarā, palīdzēs finansēt Krievijas kosmosa programmu. Par golfa šovu izplatījumā Kanādas golfa inventāra ražotājs „Element 21 Golf „ samaksāja nopietnu summu, kuras apjoms netiek atklāts.

Kosmosa stacijas lidojuma inženieris Tjurins vēzienu izpildīja ar vienu roku, taču ar sitienu bija apmierināts. „Tā aizlidoja diezgan tālu. Tas bija lielisks sitiens,”  savu veikumu komentēja kosmonauts, kurš golfu iepriekš spēlējis divas reizes mūžā.

Ja kosmosā būtu maršali, iespējams, Tjurins pie sišanas nemaz nesistu, jo nostāšanās uz tee viņam aizņēma 16 minūtes. Tjurina kedija lomā bija amerikāņu astronauts Michael Lopez-Alegria, kurš asistēja golfa kosmiskajā misijā.

Uzfilmēto materiālu „Element 21 Golf” izmantos reklāmas sižetos, sludinot jaunā golfa materiāla skandija izcilās īpašības.

ASV kosmosa aģentūra NASA šoreiz palika bez tee time, jo iesaistīties līdzīgos komerciālos projektos tai liedz nacionālā likumdošana. Reklāmas projekts aizkavējās NASA dēļ, tai veicot papildus aprēķinus, vai golfa bumbiņa kosmosā nebūs pārāk bīstams objekts.

Pasūtītāji uzskata, ka bumbiņa ap Zemi riņķos vēl trīsarpus gadus, bet NASA aprēķini liecina, ka viss būs beidzies jau pēc trim dienām.

Pēdējās izmaiņas , 23.11.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē