Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Finišā virs igauņiem (2)

Latvijas komanda no pasaules čempionāta Dienvidāfrikā atgriežas ar 54.vietu 70 valstu konkurencē, un tas ir par vienu pozīciju augstāk nekā iespēja igauņi. Pēdējā kārtā nedaudz veiksmīgāki bija Igaunijas golferi, tomēr viņu +8 pret Latvijas +10 bija par maz, lai tiktu garām Mikum Gavaram, Dāvim Pukstam un Kārlim Broderam. Ne velti Latvijas kapteinis Hakan Svensson atzina, ka komandā visi centušies cik spējuši.

Par čempionāta galvenās trofejas Eisenhower kausa ieguvējiem pirmo reizi kļuva Nīderlandes golferi ar kopējo rezultātu -22 zem PAR. Par diviem sitieniem atpalika Kanādas komanda, bet trešie ar -19 zem PAR bija amerikāņi.

Pēdējā dienā komandas līdera lomā bija Gavars, kurš pirmās deviņas bedrītes (Latvija startēja no 10. tee) nogāja ar PAR, bet līdz beigām savāca +3. Puksts finišēja ar +7, bet Broderam tik labi neveicās, un viņš "Stellenbosch Golf Club" laukumā uz atvadām nospēlēja ar +13.

Komandu ieskaitē Latvijas rezultāts bija +52 virs PAR. Igauņu rēķinā bija +54 virs PAR.

Lai arī pēdējās deviņās bedrītēs neizdevās noturēt vienubrīd iegūto pārsvaru pār Urugvaju un tikt vēl nedaudz augstāk, diez vai kāds līdzjutējs par to īpaši sēros situācijā, kad Igaunija ir palikusi aiz muguras. Igauņiem pēdējā kārtā vilcējs bija Gert Velsberg, nospēlējot ar PAR.

Nīderlandes brīnumdaris finišā bija Joost Luiten, kurš vēl otrā devītnieka sākumā pēc trim bugijiem pēc kārtas no -2 nonāca līdz +1. Viņu uzrunāja komandas kapteinis Gordon Machielson, sakot, ka "kaut ko vajag darīt". Taču diez vai kapteinis cerēja uz tādu reakciju - pēdējās piecas bedrītes Luiten nospēlēja ar -6 zem PAR.

Luiten 14.bedrītē pēc sitiena no tee nonāca bunkurā, bet tik un tā sekoja bērdijs. Nākamajā PAR 4 bedrītē - īgls ar vedžu no 85 metriem, kam sekoja vēl trīs bērdiji atlikušajās bedrītēs. Luiten atzina, ka tā bija "zona". "Nekad vēl tā neesmu finišējis," teica uz drīzu pāriešanu profesionāļos tēmējošais 20 gadu vecais bijušais Spānijas un Vācijas amatieru čempions, kurš finišēja ar 67 sitieniem.

Virspusīgas statistikas mīļotāji var norādīt, ka 54.vieta nebūt nav Latvijas labākais rezultāts pasaules čempionātos. Taču ja ņem vērā, ka 1994.gadā 42.vieta tika gūta 44 valstu konkurencē, bet 1998.gadā aiz 52.vietu guvušās Latvijas neviena nebija, var droši apgalvot, ka pagaidām veiksmīgākais starts ir bijis tieši Dienvidāfrikā.

Latvijas komanda parādīja, ka mērķis nepalikt pēdējiem pieder pagātnei. Ja arī līdz klasiskam pasaules amatieru čempionāta vidusmēra komandu līmenim vēl pietrūkst, tad skaidrs, ka arī šeit laikam aizskriet priekšā nav iespējams, lai cik ļoti to gribētos. Komandas starts Āfrikā apliecināja, ka nākotnē var izvirzīt jau augstākus mērķus, par kuru sasniegšanu cīnīties pēc diviem gadiem, kad pasaulē spēcīgākās amatieru nacionālās komandas tiksies Austrālijas pilsētā Adelaidā.

Komandu rezultāti: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team862.html 

Latvijas golferu individuālie rezultāti: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail35_862.html

Pēdējās izmaiņas , 29.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē