Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

GK “Viesturi” tuvu jaunām iespējām

Iespējams, jaunnedēļ GK “Viesturi” pavērsies jaunas iespējas – Finanšu ministrijā trešdien izskatīs biedrības “Golfa klubs Viesturi” iesniegumu par sabiedriska labuma organizācijas statusa piešķiršanu. Ja pieteikumu apstiprinās, GK “Viesturi” ziedojušās personas varēs rēķināties ar nozīmīgām nodokļu atlaidēm.

Jautājumu izskatīs Finanšu ministrijas sabiedriskā labuma komisijas sēdē. Šī komisija izvērtē iesniegtos dokumentus un sniedz savu atzinumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu.

GK “Viesturi” ne tuvu nav vienīgais no kuplā pulka, kam ir izredzes trešdien tikt atzītiem par sabiedriski nozīmīgu organizāciju. Pieteikumus iesniegusī sabiedrība ir visai raiba, un blakus tur ir gan tādas organizācijas kā “Brīvo aktieru savienība” un biedrība “Raganu parks kā kolekcija”, gan Latvijas Šķēpmetēju klubs un Latvijas Modernās pieccīņas federācija.

Saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli samazina par 85 procentiem no summām, kuras ziedotas Latvijas Republikā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Sabiedriskā labuma organizācijas statusu Finanšu ministrija var gan piešķirt, gan atņemt, ja vēlāk uzskata to par nepieciešamu.

Pēdējās izmaiņas , 29.09.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē