Arhīvs
29. Aprîlis, 2024. Vilnis, Raimonds, Laine
Pāru kaujas
rezultâti

Līderu maiņas kaleidoskops

Notikumi Latvijas Amatieru čempionāta otrajā kārtā pierādīja vienu it kā banālu, bet patiesu lietu - priekšlaicīgi kaut ko rēķināt ir pagalam pārsteidzīgi. Melnā diena otrajā kārtā atnāca Mikum Gavaram, toties attapies pēc pirmajā kārtā piedzīvotajām neveiksmēm bija Dāvis Puksts, savukārt Kārlis Broders no junioru trio līdz šim ir spēlējis visstabilāk, klusi izvirzoties līdera lomā. Arī dāmām tabulas galvgalī notika izmaiņas - vadību pārņēma Laura Jansone, taču tikai vienu sitienu viņai zaudē Krista Puisīte.

Sestdien Broders nospēlēja ar 74 sitieniem, un pirms pēdējās kārtas ar 151 sitienu otrās vietas īpašnieku Gavaru (156) apsteidz par pieciem sitieniem. Vēl tikai vienu punktu tālāk ir Dāvis Puksts (157). Uz trijnieka dalīšanu savā lokā junioriem labāk nepaļauties, jo ar 160 sitieniem viņiem seko Vilis Krištopans, kam otrajā kārtā ar Mārtiņu Balodi bija dalīts trešais labākais rezultāts (80).

Lai gan Gavars jau tā ne tuvu nepriecāsies par sestdien sabumbotajiem 84 sitieniem, viņam draudēja vēl divi soda punkti par strīdīgu situāciju 13.bedrītes ūdens šķērslī. Ar pirmo sitienu nonācis šķērslī pirms grīna, Gavars nolēma tuvu malai palikušo bumbiņu izsist, un tā, tikusi pāri grīnam, ieripoja tajā pašā šķērslī, tikai jau stūrī aiz grīna. Izskatījās, ka Gavars vīlies uzsita ar nūju pa niedrājiem, un galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš sāka lauzīt galvu, vai tas nenozīmē soda punktu piešķiršanu. Pēc biezu grāmatu šķirstīšanas visbeidzot tika nolemts, ka Gavars pēc sitiena no šķēršļa nav ar nūju pieskāries virsmai, līdz ar to sods viņam nepienākas.

Dāmām sestdien vislabāk nospēlēja Māra Puisīte (74), un pirms pēdējās kārtas viņa ir trešā, atpaliekot no līderes piecus sitienus.

Ja izvērtējot rezultātus kādam šķiet, ka tie ir pārāk tālu no mīnusiem, jāņem vērā, ka turnīrs notiek no tālajiem tee, tādēļ distance ir manāmi lielāka nekā sponsoru "Open" turnīros.

Ne liels, bet tomēr manāms spēlētāju skaits pēc divām kārtām palika aiz kata, un pēdējā kārtā vairs nepiedalīsies. Kungu konkurencē kata pārvarēšanai vidēji kārtā bija jāspēlē ne sliktāk kā ar 105 sitieniem, bet dāmām prasības izrādījās augstākas - pie trešās kārtas varēja tikt vidēji ar 100 sitieniem dienā.

Nākamie Latvijas kungu un dāmu amatieru čempioni acīmrezot laukumā dosies kādā no pēdējiem diviem flaitiem. Plkst. 11.50 spēli sāks stiprākās dāmas, bet 10 minūtes vēlāk viņām sekos Dāvis Puksts, Mikus Gavars un Kārlis Broders. Garlaicībai skatītāji nu nekādi nebūs nolemti!

Rezultāti pēc otrās kārtas apskatāmi, klikšķinot uz "karstās saites", vai rezultātu sadaļā.

Tee times trešajai dienai: http://www.ozogolf.lv/events/teetimes/LACh_tee_3.xls

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē