Arhīvs
3. Maijs, 2024. Gints, Uvis, Krustiņš, Einards
Pāru kaujas
rezultâti

Uz plusiem pa citu ceļu

Lai golfera handikaps atspoguļotu viņa spēles reālo līmeni, rezultātus iesaka reģistrēt ne tikai oficiālos turnīros, bet arī pēc visām citām spēlēm laukumā, ja vien tiek parakstīta rezultātu kartiņa, un tajā fiksētie skaitļi nav sasniegti vienatnē. Taču tāda iespēja attiecas tikai uz tiem spēlētājiem, kuru handikaps pēc pāriešanas singlos neko daudz nav progresējis, stāsta LGF HCP un reitingu koordinators Mareks Nemme. 

Ja handikaps ir astoņi, to tālāk uzlabot var tikai sacensībās, nevis vienkārši spēlējot laukumā, saka Nemme, piebilstot, ka šī paragrāfa nezināšana viņam ir pārsteigums.  

Ar lielisko rezultātu „SEB Unibanka Open” (-3 zem PAR) Laura Jansone pierādīja, ka faktiski viņas HCP jau ir plusos. Taču šāda līmeņa spēlētāju handikapa uzskaitē ieraksts ‘spēle laukumā’ nav pieļaujams, atgādina Nemme, norādot, ka tik striktus nosacījumus paredz Eiropas Golfa asociācijas (EGA) prasības. 

Junioru un līdz ar to arī Latvijas izlases labāko spēlētāju tuvošanās plusu handikapiem ir zināma problēma LGF izmantotajai HCP aprēķina programmai, jo tā plusu handikapus nerēķina, apstājoties pie nulles. 

Līdz ar to pagaidām tiem nedaudzajiem, kas pretendē iekļūt un noturēties plusos, handikapus nāksies rēķināt ar roku, bet pārējiem par tehnikas precizitāti nav pamata satraukties.

Pēdējās izmaiņas , 23.05.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē