Arhīvs
1. Maijs, 2024. Ziedonis
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbi iegāž viena lietaina diena

 LPGA čempionātā (LPGA Championships) Natālija Gulbe pēc pirmajām divām dienām bija izvirzījusies dalītā 5. vietā, taču trešajā kārtā laika apstākļi bija tādi, kas šosezon latviešu izcelsmes spēlētājai jau vairākkārt radīja pamatīgas problēmas. Spēcīgais lietus un vējš atsvieda Gulbi aiz 30 labākajām, un tikai zem laukuma PAR nospēlētās pēdējās 18 bedrītes ļāva viņai "major" turnīrā dalīt 20. vietu.

Summā 20 gadus vecās golferes rezultāts bija 287 sitieni (71-69-78-69), jeb +3 virs PAR. Pirmajās divās dienās Gulbe nospēlēja stabili, iegūstot -2 zem PAR. Taču trešajā kārtā, kas turpinājās svētdienas rītā, visu izšķīra piedzīvotā neveiksmju sērija, trijās bedrītēs pēc kārtas savācot četrus sitienus virs PAR. Trešās kārtas atlikušajās bedrītēs atgūt zaudēto neizdevās, un pirms pēdējām 18 bedrītēm viņas rezultāts jau bija +5 virs PAR.

Toties pēdējā kārtā Gulbe bija viena no tikai sešām spēlētājām, kam 70 dalībnieču konkurencē izdevās iziet laukumu zem 70 sitieniem. Pirmajās deviņās bedrītēs viņai izdevās trīs bērdiji, taču nākamajās deviņās papildus diviem bērdijiem bija arī trīs bugiji.

Uzvaru LPGA čempionātā izcīnīja pasaules rangu līdere zviedriete Annika Sērenstama, piekto reizi karjerā "major" turnīrā aiz sevis atstājot visas konkurentes. Uzvarētājai pēdējā dienā nācās izspēlēt 34 bedrītes, jo spēcīgā lietus dēļ sestdien neviena no līderēm neizgāja vairāk par trim bedrītēm.

Noslēguma kārtā Sērenstamai bija vajadzīgi 72 sitieni (+1 virs PAR), tādēļ uzvarētāju nācās noteikt pārspēlē ar dienvidkorejieti Greisu Paku, kura ilgstošo lietavu izmērcēto "DuPont Country Club" laukumu pēdējā dienā izgāja ar 67 sitieniem. Abas līderes summā savāca pa 278 sitieniem (-6 zem PAR).

32 gadus vecā Sērenstama LPGA čempionātā uzvarēja pirmo reizi, un viņas īpašumā tagad ir 45 tituli LPGA turnīros. Arī pārspēlēs Sērenstamas bilance ir pārliecinoši pozitīva - 12 uzvaras pret četriem zaudējumiem.

Sērenstamai papildus uzvarētājas kausam tika arī 240 000 dolāru no turnīra 1,6 miljonu dolāru balvu fonda, bet Gulbes rēķins bankā pieauga par 16 719 dolāriem. Gulbe šosezon sacensībās ir nopelnījusi 114 513 dolārus, savukārt Sērenstama jau nākamajā turnīrā var pārsniegt miljona dolāru robežu.

Gulbei nākamais turnīrs būs šīs nedēļas nogalē Ohaio štatā ASV, kur "Giant Eagle LPGA Classic" spēlēs arī Sērenstama.

LPGA čempionāta rezultāti: http://www.lpga.com/tour/tour.cfm?cont_id=185255

Pēdējās izmaiņas , 10.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē