Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Arī Latvijā būs profesionāļu turnīrs

Virzoties augšup pa golfa hierarhijas kāpnēm, lielāku soli nākamgad gatavojas spert "Ozo Golf", lai pievienotos profesionāļu sacensību rīkotāju skaitam. "Nordic League" turnīru sērija gan ir zemākais posms tiem, kuri savu nākotni saista ar profesionālu golfa spēlēšanu, tomēr tieši šādā līmenī tiek vākti punkti, lai tiktu augstāk.

"Ozo Golf" saņēma atļauju rīkot "Nordic League" posmu, un tas jau pats par sevi ir sasniegums. Par atļaujas došanu laukumam uzņemt sacensības balsoja pārstāvji no līgas piecām valstīm - Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Krievijas. Pēc "Ozo Golf" direktora Armanda Pučes teiktā Krievija savulaik pamocījās diezgan ilgi, līdz tika pie šādas atļaujas.

"Ozo Golf" par labu nāca skandināvu golferu pozitīvās atsauksmes un arī laukuma pro Olas Engberga kontakti Zviedrijā, kur ir "Nordic League" koordinācijas centrs. Ļoti iespējams, ka Engbergs arī nākamajā sezonā strādās "Ozo Golf", ja vien viņam dzimtenē izdosies rast risinājumu kāda ģimenes locekļa veselības lietās. Engbergam ir piedāvāts turpināt darbu, un no zviedra ir saņemta pagaidu atbilde, ko Puče klasificēja kā gandrīz jā.

Balvu fonds Ziemeļu līgas posmā parasti ir ap dažiem desmitiem tūkstošiem eiro, kuru sagādāšana ir posma rīkotāju rūpe. Sacensību sērijas dalībnieki sezonas gaitā vāc ieskaites punktus, lai iegūtu tiesības startēt jau augstākā līmenī PGA Challenge turnīros un vēlāk pretendētu uz vietu Eiropas PGA tūrē.

Ja šķiet, ka "Nordic League" līmenis nav diez cik augsts, jāatceras, cik populārs Skandināvijā ir golfs. Lai pretendētu uz startu līgā, spēlētāja HCP nedrīkstēs pārsniegt 1,2.

Taču nebūs tā, ka visiem Latvijas golferiem būs jāpaliek skatītāju vietās. Rīkotāji tradicionāli piešķir dažus īpašos ielūgumus (wild card) vietējiem spēlētājiem, un sagaidāms, ka kādi trīs pašmāju labākie meistari varēs stāties uz starta.

Tas gan nenozīmēs būtisku atkāpšanos no atlases kritērijiem. Visticamāk, ka dalībnieku skaitam varētu pievienoties Artūrs Krukovs, labākais no jaunajiem spēlētājiem, un varbūt vēl kāds. Parasti rīkotājiem piešķir tiesības arī uzaicināt dažus viesspēlētājus pēc pašu ieskatiem, un "Ozo Golf" izvēle varētu krist uz spēcīgākajiem igauņiem un Krievijas golferiem. Pēc sacensību nolikuma amatiera statuss nav šķērslis līdzdalībai sacensībās.

"Ozo Golf" paredzētā "Nordic League" posma rīkošanas laiku paredzēts apstiprināt decembrī. Par vispiemērotāko Puče uzskata "Scandinavian Masters" vai kāda cita liela Ziemeļvalstu turnīra laiku, jo spožākās kaimiņu zvaigznes tad būs aizņemtas, bet nedaudz zemāka līmeņa spēlētājiem varētu rasties logs līdzdalībai kādās citās sacensībās.

Ja viss veiksies kā iecerēts, "Ozo Golf" pie Ziemeļu līgas turnīru rīkošanas neplāno apstāties, un turpmākajos gados sniegsies pēc vēl lielākām odziņām.

Vairāk par "Nordic League" http://www.golfdata.se/nl/

Pēdējās izmaiņas , 24.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē