Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

LGF ģenerālsekretāra amatā strādās Puče

Virzīt kalnup Latvijas golfa nākotni ir uzņēmies Armands Puče, kuru otrdien LGF biedru pilnsapulcē ievēlēja ģenerālsekretāra amatā. LGF prezidents Vilnis Baltiņš pauda absolūtu pārliecību, ka Pučes stāšanās amatā ir liels solis golfa attīstības nodrošināšanā. Pučes darbošanos arī "Ozo Golf" direktora amatā prezidents nosauca par pozitīvu lietu, kas nāks tikai par labu.

Par obligātu priekšnoteikumu Pučes apstiprināšanai Baltiņš bija izvirzījis nosacījumu vienoties ar pirmo golfa laukumu Latvijā a/s "Golfs Viesturi". Kā atzina LGF prezidents, neiztika bez pagrūstīšanās, taču vēlāk tika panākta ļoti laba saskaņa. Lai federācijā uzturētu spēkā golfa laukumu nozīmīgumu, LGF ģenerālsekretāra vietnieces pienākumus pildīs a/s "Golfs Viesturi" direktore Sandra Opite. Balsošanā citas kandidatūras bija tikai ģenerālsekretāra vietnieka amatam, un lielāku atbalstu guva Opite.

Spriežot, vai Puče amatā darbosies ilgāk par saviem priekšgājējiem, Baltiņš norādīja, ka par to nekad nevar būt pārliecināts, taču jebkurā gadījumā jaunais ģenerālsekretārs varēs paveikt lielas lietas.

Latvijā golfam ļoti svarīgi ir balstīties uz materiālo bāzi, nevis uz kāda vienkāršu gribēšanu, tādēļ arī LGF ģenerālsekretāra amats tika saistīts ar konkrētu klubu, stāstīja Baltiņš. LGF prezidents atzinīgi vērtēja Puči, norādot, ka jaunais ģenerālsekretārs ir gājis cauri pilnīgi visam, un guvis neatsveramu pieredzi.

"Šajā brīdī ir loģiski, ka golfa kluba direktors uzņemas uz sevi arī golfa sabiedrības interešu aizstāvēšanu," paziņoja LGF prezidents.

Turklāt jārēķinās, ka golfā milzu nozīme ir tradīcijām. Ja pasaulē neatsverams ir Sentendrjūsas klubs, tad pēc Baltiņa teiktā ne mazāk būtiski ir, lai arī Latvijā golfs varētu gūt atbalstu spēcīgā klubā.

Par Pučes skatījumu uz federācijas darba lietām golfs.lv plāno vēstīt tuvākajās dienās. Viena no galvenajām jaunā ģenerālsekretāra tēzēm ir tā, ka kopš pēdējām divām nedēļām golfā vairs nav atsevišķu personu frakciju, bet laukumi ir vienojušies strādāt kopīgi federācijas interesēs.

LGF valdē ir astoņas personas - prezidents Baltiņš, ģenerālsekretārs Puče, ģenerālsekretāra vietniece Opite, Zigmārs Puikevics (sacensību jautājumi), Māris Gulāns (pārstāv federācijas dibinātājus, darbs ar valstsvienībām), Artūrs Krukovs (treneru padome), Jānis Janševics (sabiedriskās attiecības), Mareks Nemme (HCP un statistika).

Pēdējās izmaiņas , 11.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē