Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Opite saskata pozitīvu virzību

Pārmaiņas LGF vadībā ir izmainījušas arī Latvijas golfa attīstības virzību, un kopumā situācija izskatās cerīga, uzskata par federācijas ģenerālsekretāra vietnieci kļuvusī Sandra Opite, kura kā a/s "Golfs Viesturi" direktore bija arī viena no jauno laiku  iniciatorēm. Pirmo reizi situācijas noteicēji federācijā būs laukumi, un "Ozo Golf" kolēģa kļūšana par ģenerālsekretāru Opiti nesatrauc.

Turpmāk federācija lielāku uzmanību pievērsīs golfa kā sporta veida attīstībai. Līdz ar laukumu tikšanu pie teikšanas prioritāte būs paša golfa uzplaukuma nodrošināšana, nevis atsevišķa laukuma, kluba, vai personu grupas interešu aizstāvēšana. Iepriekš tika uzturēta pie dzīvības versija par laukumu strīķēšanos, taču konflikti bija iedomāti un pastāvēja daļas spēlētāju galvās, nevis īstenībā, stāstīja federācijas ģenerālsekretāra vietniece.

Opite aicināja apzināties, ka Latvijā golfs nav nekas daudz vairāk par diviem laukumiem, turklāt spēle attīstās tikai piecus gadus, lai arī pirms tam Vilnis Baltiņš juniors daudz paveica golfa popularizēšanā.

Skaidrojot a/s "Golfs Viesturi" iniciatīvu federācijas biedru pilnsapulces sasaukšanā, Opite norādīja, ka, viņasprāt, pārstāvniecība LGF valdē un tās attieksme pret realitāti nebija adekvāta pastāvošajai situācijai. Protams, varēja mēģināt situāciju vēlamajā gultnē ievirzīt kuluāros, taču iespēja produktīvi un radoši apspriest iespējamos risinājumus likās pievilcīgāka, pauda Opite.

Laukumu pārstāvju vadīta federācija nav zibenīgi īstenota ideja, jo šāda pieeja tikusi izspriesta daudzajās tikšanās reizēs, kurās kopā ar LGF prezidentu Vilni Baltiņu senioru piedalījās Puče un Opite. Puče federācijā un Puče "Ozo Golf" nenozīmē gluži vienu un to pašu, un nekādi konflikti laukumu attiecībās nav gaidāmi, norādīja Opite.

Kā jebkura sporta veida attīstībā arī golfā nākotni noteiks, cik populāra un atzīta spēle kļūs jauniešu un bērnu vidē. Nopietnā līmenī gados jaunākie spēlētāji sāka gatavoties tikai šosezon līdz ar Rīgas golfa skolas darbības uzsākšanu. Tas ir principiāli cits līmenis, jo iepriekš bērnus golfā ievadīja viņu spēlējošie vecāki, maksājot arī ne mazas summas no savas kabatas, sprieda Opite.

Bērnu un jauniešu aktīva līdzdalība ļaus sabiedrības joprojām šaubīgajai daļai noticēt, ka golfs ir ne tikai pensionāru atpūta, bet arī azartiska un atraktīva spēle, kurā pie labiem rezultātiem netikt arī bez pienācīgas fiziskās formas. Ja jaunieši gatavosies ne tikai vasarā, bet arī ziemā, var cerēt, ka arī Latvija beidzot tiks ja ne pie Taigera Vudsa, tad vismaz augstas klases spēlētāja, pauda Opite.

Kas attiecas uz svētdien "Viesturos" paredzēto 9 bedrīšu turnīru, Opite atzina, ka, ņemot vērā laika apstākļus, tas drīzāk nenotiks nekā notiks. Tomēr sinoptiķu prognozes atstāj nelielas cerības, un visi pieteikušies dalībnieki svētdienas rītā tiks informēti par iespējām uzspēlēt. Ja arī spēlēšanai būs pārāk auksti, Opite aicināja tādēļ neatteikties no iegriešanās "Viesturos", jo nosarmojušās ainavas ir gluži sirreāli fantastiskas.

Pēdējās izmaiņas , 14.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē