Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Vudsam ne tikai golfs prātā

Spēcīgākajiem profesionāļiem gada sākumā ir tikai dažas dienas, lai sagatavotos PGA tūres pirmajiem mačiem. Havaju salās 30 golferi ceturtdien startēs "Mercedes Championships", un spēlētāju skaitā būs arī Taigers Vudss, kurš kopš pagājušā gada novembra ir saderināts.

Novembra beigās Vudss Dienvidfrikā saderinājās ar 23 gadus veco zviedru modeli Elinu Nordegrēnu. Vudss savu iecerēto bija uzaicinājis uz Rietumkāpas provinci, kur spēlēja Prezidenta kausa izcīņā. Bildināšana notika askētiski romantiskos apstākļos vienā no Āfrikas rezervātiem, kur pāris dažas dienas nodzīvoja zem klajas debess, paši pat gatavojot sev ēdienu.

Nordegrēna atgriezās mājās laimīga ar briljanta gredzenu pirkstā, taču ne tik sajūsmināts varētu būt Vudsa tēvs Ērls. Vērtējot savas atvases nākotnes izredzes, viņš iepriekš teica, ka ir tikai viens cilvēks, kas var apturēt dēla kļūšanu par visu laiku dižāko golferi - Taigera Vudsa kundze. "Būsim reālisti - sieva dažkārt var būs bieds golfa spēlei," toreiz sprieda vecais Vudss.

Precības var novērst Taigera uzmanību no centieniem padarīt savu vārdu golfā nemirstīgu, jo viņa līmenī pat sīkas ģimenes problēmas var izrādīties katastrofālas, sprieda Ērlss Vudss, paužot cerību, ka dēls neapņems sievu pirms 30 gadu vecuma sasniegšanas.

Taigers Elinu satika kā zviedru profesionālā golfera Jespera Parnevīka auklīti. Jaunajam pārim ir māja Floridā, bet kāzas plānots rīkot Zviedrijā pagaidām vēl nenoteiktā laikā. Viss notikšot bez liekas steigas.

Jaunajā sezonā 27 gadus vecajam Vudsam būs iespēja pierādīt, ka palikšana bez uzvaras "Major" turnīrā 2003. gadā bija tikai īslaicīga fortūnas novēršanās. Taigers jūtas gatavs pierādīt, ka joprojām ir izsalcis pēc uzvarām, un apetīti nav mazinājuši arī 70 miljoni dolāru, ko viņš pagājušā gadā saņēma tikai par reklāmas līgumiem un piekrišanu parādīties atsevišķos turnīros.

Kopš kļūšanas par profesionāli 1996. gadā Vudss ir uzvarējis 52 turnīros, un pagaidām tikai viņš ir spējis vienlaicīgi lepoties ar pēc kārtas gūtajiem tituliem visos četros prestižākajos profesionāļu turnīros.

Vudss saka, ka tagad ir labākā formā nekā pagājušā gada sākumā, kad pēc ceļgala operācijas pietiekami daudz laika bija veltījis tikai īsajai spēlei, bet draivi bija palikuši novārtā. "Šoreiz man bija iespēja piestrādāt pie visiem spēles elementiem, tā kā man nav par ko bažīties," pirms pēdējā treniņa "Mercedes Championships" sacīja nedaudz tuvāk zemei nolaidies golfa ģēnijs.

Pēdējās izmaiņas , 08.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē