Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Bijušais vīrietis spēlēs dāmu "Australian Open"

Pagaidām dāmas profesionālajā golfā var izmantot iespēju gūt milzu publicitāti tikai ar piedalīšanos vīriešu sacensībās, lai arī paliekot aiz cut. Kad tas vairs nevienam nešķitīs interesanti, ažiotāža aprims pati no sevis. Taču citādu risinājumu ir izvēlējies kāds transseksuālis, nodrošinot iespēju martā spēlēt dāmu "Australian Open".

Mianne Bagger dzimumu maiņas operāciju veica 1995.gadā pēc tam, kad viņš iepriekšējā dzīves daļā visu laiku nebija juties 'savā ādā'. Pati 37 gadus vecā Bagger sludina, ka pirms viņas neviens transseksuālis vēl ne reizi nav spēlējis sieviešu golfa turnīrā. Pat ja tā nav taisnība, tad tādā līmenī kā "Australian Open" tas tiešām notiks pirmo reizi.

Bagger augustā kļuva par profesionāli, un sola nesamierināties ar pieticīgiem rezultātiem. Konkurentes kopumā viņu pieņemot normāli, taču eksperimenta veicēja atzīst, ka dažas sievietes ar viņu īsti nesaprotas.

"Lielākajai daļai cilvēku es esmu tikai viena no spēlējošajām meitenēm, un viņi neuzskata šo jautājumu par apspriešanas vērtu," stāstīja Bagger. "Bērnībā vienmēr zināju, ka ar mani kaut kas nav īsti kārtībā. Saprotams, neviens nepiekrīt ķirurģijai bez ilgas domāšanas."

"Women's Golf Australia" paziņoja, ka organizācijā nesaskata nekādas problēmas Bagger līdzdalībai turnīrā. Bagger iepriekš ilgstoši spēlēja amatieru līmenī, un WGA nav noteikumu, kas aizliegtu spēlēt dzimumu mainījušām personām. Nav pamata uzskatīt, ka Bagger ar ko atšķirtos no citām turnīra dalībniecēm, uzskata WGA.

Lai cik prasmīgi būtu darbojušies ķirurgi, tomēr transseksuāļi gūst neapšaubāmas priekšrocības no savas sākotnējās ķermeņa konstitūcijas, un var likt lietā lielāku vēziena spēku. Tā kā Austrālāzijā procentuāli lielāks skaits vīriešu nekā citur pasaulē vēlas mainīt dzimumu, sava ietekme specifiskajai tendencei būs arī golfā vismaz reģionālā līmenī.

"Australian Open" dāmām risināsies 4.-7.martā Sidnejā.

Pēdējās izmaiņas , 18.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē