Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbei sezonas pirmais starts

Līdz ar vasaras tuvošanos golfs ziemeļu puslodē pieņemas spēkā, un ziemas pārtraukums ir beidzies arī LPGA profesionālēm. Ceturtdien Arizonā sezonas pirmais starts "Welch's/Fry's Championship" turnīrā gaida Natāliju Gulbi, kura LPGA tūrē startēs trešo gadu. Joprojām blondā golfere cer, ka ziemā treniņlaukumā paveiktais darbs ļaus šosezon nospēlēt krietni veiksmīgāk un arī tikt pie kādas uzvaras, lai nelabvēļiem nebūtu pamata pieminēt Annas Kurņikovas tukšo slavu tenisā.

LPGA funkcionāri ir apmierināti ar dāmu tūres panākumiem pagājušajā sezonā, un arī par "Welch's/Fry's Championship" mediji izrādot pienācīgu interesi. Sezonas pirmais turnīrs gan būs viens no retajiem, kurā balvu fonds šogad nesasniegs miljonu dolāru (800 000 USD). Gulbei tā būs iespēja atgriezties reiz zināmās vietās, jo profesionālas spēlētājas līmeni viņa sasniedza Arizonas universitātes komandā.

Jaunajā sezonā Gulbe ir papildinājusi inventāra arsenālu, izmantojot "Taylor Made" piedāvājumu. Turpmāk viņas cerības pēc izsitiena ieraudzīt bumbiņu uz fairway saistīsies ar 8,5 grādu "Taylor Made 310", paļaujoties uz tiem pašiem "Mitsubishi X" kātiem kā iepriekšējā sezonā.

21 gada jubileju nosvinējusī spēlētāja ir sajūsmā par jaunajiem speciāli viņai izgatavotajiem "Taylor Made" RAC vedžiem, kas esot vienlīdz lieliski gan grīnu tuvumā, gan smiltīs un uz fairway. Pēc trenera Butch Harmon lūguma "Titleist" izgatavoja Gulbei jaunu "Scotty Cameron" puteri, kas ir ļoti līdzīgs iepriekš lietotajam "Cameron", taču papildināts arī ar topošās zvaigznes iniciāļiem.

Pēc Gulbes domām tieši nestabilitāte izsitienos bija galvenais iemesls, kas pērn tikai retumis ļāva rezultātu tabulas galvgalī pietuvoties līderēm. Ar Harmon palīdzību Gulbe slīpēja draiva svingu, un tagad uzskata, ka ne bez panākumiem. Bumbiņa pēc izsitieniem lido tālāk un arvien biežāk paliek uz fairway, uzlabojot izredzes pacīnīties par bērdijiem.

Pagājušā gada sezonā Gulbei bija par daudz bugiju un dubulto bugiju, kas radās neprecīzo izsitienu dēļ. Nonākot rafā, cerības uz bērdijiem zūd, un līdz ar to arī mazinās iespēja pacīnīties par uzvaru, atzina spēlētāja, kas ziemas lielāko daļu pavadīja treniņos ASV siltajos štatos.

Kā jau profesionāle, kam ienākumus nodrošina ne tikai spēle golfa laukumā, Gulbe piedalījās vairākos šovbiznesa pasākumos. Viņas vārds bija redzams ESPN portāla aptaujā par seksīgāko sportisti (favorītes gan izrādījās citas), Gulbe sniedza intervijas, tajā skaitā žurnālam "Elle", un apņēmīgā meitene uzspēlēja labdarības golfa turnīrā kopā ar tādām zvaigznēm kā Maiklu Džordanu. Uz autosacīkstēm trakajā Amerikā viņas bilde februārī bija redzama uz vienas no "Daytona 500" sacīkšu mašīnām, kuras sponsoru skaitā bija LPGA. Publicitātes vairošanai pietika arī ar foto klātbūtni tik prestižās sacensībās, taču diez vai Gulbe pati šosezon turnīros priecāsies par vietu, kādā palika Larry Foit ar savu auto. 

Kā jau ik gadu arī šosezon īpaši iekārotas būs uzvaras četros "Major" turnīros, pirmais no kuriem "Kraft Nabisco Championship" notiks jau marta beigās. Jaunā sezona arī parādīs, vai domas par saistību ar Latviju Gulbei ir tikai rožains sapnis, vai īsts mērķis, dēļ kā ir vērts cīnīties.

Pēdējās izmaiņas , 10.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē