Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe paliek Sorenstam ēnā

Pēc itin cerīga "Safeway International" sākuma Natālija Gulbe pēdējās divās kārtās zaudēja cerības uz vietu, kas viņai pašai dotu gandarījumu par startu sezonas otrajā LPGA turnīrā. Sev tīkamā laukumā summā nospēlējot ar 292 sitieniem (+4 virs PAR), augstāk par dalītu 39.vietu neizdevās tikt. Triumfēja zviedriete Annika Sorenstam, kam pēdējā dienā arī nepatīkamie laika apstākļi neliedza panākt kopējo rezultātu -18.

Pirmajā kārtā Gulbei bija 70 sitieni, kas vēl ļāva ieņemt daudzsološu dalītu 16.vietu. Otrajā kārtā izdarītais 71 sitiens viņu jau attālināja no vadošajām pozīcijām, bet izšķirošas bija trešajā kārtā piedzīvotās neveiksmes. Apļa otrās deviņas bedrītes uzsākot ar trim bugijiem vēlāk izdevās divus punktus ar bērdijiem atgūt, tomēr 18 bedrītēs nācās samierināties ar +2, kad galvenās konkurentes nospēlēja daudz veiksmīgāk.

Pēdējā dienā visu laiku laukumā valdījušais spēcīgais vējš radīja nopietnākas galvassāpes arī dažām favorītēm, tikmēr Sorenstam apliecināja klasi, nospēlējot ar 70 sitieniem. No pirmā trīsdesmitnieka tikpat pieticīgi kā Gulbe ar 77 sitieniem, vai sliktāk, gan nospēlēja tikai četras golferes.

Pirms turnīra Gulbe stāstīja, ka laukums viņai patīk, un arī laika apstākļi ļauj cerēt uz labu spēli. Iznāca savādāk, un kā jau sportā ierasts, cerības jāatliek uz nākamo turnīru. Jau šīs nedēļas nogalē Kalifornijā "Rancho Mirage" risināsies LPGA sezonas pirmais "Major" turnīrs "Kraft Nabisco Championships".

Ar sevi apmierināta bija Sorenstam, kam tika 180 000 dolāru galvenā balva. Zviedrietei tā bija 49.uzvara LPGA turnīros, kas ir sestais labākais sasniegums tūres vēsturē. Gulbes rēķinu bankā šoreiz papildināja 5815 dolāri no 1,2 miljonu lielā balvu fonda.

Pēc cīņas Sorenstam stāstīja, ka pēdējā dienā spēcīgā vēja dēļ bija jāspēlē būtībā pavisam citā laukumā. Vēja laukums žuva, un arī grīni kļuva cietāki un ātrāki. Tas bija pārbaudījums visās jomās - spējai izdarīt sitienus, ripināt un pats galvenais, ka arī pacietībai, stāstīja Sorenstam.

Pasaules rangu līdere pierādīja, ka pacietības un vēsa prāta viņai netrūkst arī tik saspringtā situācijā, kad jācīnās par vadošās pozīcijas noturēšanu. Bieži vien viņa uz tee izgāja ar dzelzi, nevis draiveri kā iepriekšējās kārtās. "Gribēju nospēlēt gudri. Bija nepieciešams nospēlēt drošāk, bet ar draiveri šādā laikā varēja tikai iekulties nepatikšanās," viņa teica. "PAR šādā laikā bija labs rezultāts, tādēļ biju noskaņojusies pavisam citādāk nekā pirmajās trijās kārtās. Esmu priecīga par to, kā nospēlēju. Jūtos lieliski, un tieši tāds sezonas sākums bija vajadzīgs".

Parasti Sorenstam ar 5.dzelzi sit tālāk par 180 jardiem, taču šoreiz pretvējā tikko sasniedza 150 jardus. Tik sarežģītos laika apstākļos ir īpaši svarīgi uzreiz aizmirst neveiksmīgu sitienu, klāstīja Sorenstam, piebilstot, ka lielāko nogurumu jūt no visu dienu ilgušās intensīvās domāšanas.

Otrā ar 274 sitieniem bija amerikāniete Cristie Kerr, bet trešo vietu dalīja Meksikas golfere Lorena Ochoa un korejiete Grace Park. Pēdējā kārtā izdarīto 77 sitienu dēļ uz 19.vietu noslīdēja 14 gadus vecā brīnummeitene Michelle Wie.

"Safeway International", PAR 72

270 - Annika Sorenstam (Zviedrija) 67-65-68-70

274 - Cristie Kerr (ASV) 70-63-70-71

277 - Lorena Ochoa (Meksika) 69-67-69-72, Grace Park (Dienvidkoreja) 72-65-68-72

279 - Se Ri Pak (Dienvidkoreja) 67-68-70-74, Shi Hyun Ahn (Dienvidkoreja) 69-67-66-77

281 - Laura Davies (Lielbritānija) 71-66-68-76

..292 - Natālija Gulbis (ASV) 70-71-74-77

Pēdējās izmaiņas , 22.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē