Arhīvs
18. Maijs, 2024. Inese, Inesis, Ēriks, Cindija, Sidnija
Pāru kaujas
rezultâti

Pagaidām ar cimdiem

Pavasaris ir iestājies neatgriezeniski, taču vēl kādas 10 dienas laiks būs pavēss, un naktīs var gadīties arī slapjš sniegs. Tas gan visdrīzāk nebūs šķērslis, lai jau šīs nedēļas nogalē varētu iemēģināt "Viesturu" un "Ozo Golf" treniņlaukumus, taču noderīgi būs paņemt cimdus, lai ik pa laikam pasildītu rokas, iesaka sinoptiķe Ieva Bērziņa, kam pašai golfs nav sveša lieta. Siltāks laiks ir gaidāms aprīlī, kad risināsies pirmie turnīri.

Lieliska varētu būt Lieldienu nedēļa, kad nav gaidāms lietus, bet gaiss varētu sasilt līdz teju Spānijas cienīgiem 20 grādiem. Taču līdz tam nekas par globālo sasilšanu neliecinās, un laiciņš nebūšot diez ko mīlīgs.

Aprīlī ap divdesmitajiem datumiem paredz ik gadu piedzīvojamos cīruļputeņus, taču aukstuma atgriešanās būšot īslaicīga un nemocīs golferus ilgāk par pāris dienām. Tad var sagaidīt sniegu, un naktīs gaiss, iespējams, atdzisīs līdz -4 grādiem. Tomēr sniegam neparedz ilgu mūžu, un dienā tas nokusīs.

Maijā kā jau maijā - gaidāms silts un saulains laiks, un atsevišķas iespējamās salnas jau vairs neko nespēs mainīt. Pašlaik valdošais pavēsais laiks ar gaisa temperatūru līdz 7-8 grādiem prognozēs sniedzas līdz 4.aprīlim.

Kā Bērziņa saka, tā arī parasti notiek, atzīst "Viesturu" grīnkīpers Artūrs Ozoliņš, sakot, ka martā prognozes ir piepildījušās par kādiem 80 procentiem. 

"Viesturu" grīni ir pārziemojuši lieliski, taču tāpat ir kā piestrādāt, lai tos uzlabotu, stāstīja Ozoliņš. "Viesturos" negrasās divus gadus pēc kārtas uzkāpt uz tā paša grābekļa un sasteigt ar spēlētāju laišanu laukumā. Lai gan pavasaris nāk, zālīte spraucas palēnām, un nekāds lielais siltums "Viesturu" zālieniem nav jūtams.

Tādēļ 3.aprīlī visticamāk nenotiks provizoriskajā kalendārā iekļautais turnīrs, jo spēlēšana uz grīniem tobrīd tiem nodarītu lielāku skādi nekā dotu gandarījumu pašiem golferiem. Pērn līdzīgā situācijā pieņemtais lēmums par labu spēlēšanai  vēlāk izvērtās mokās un grīnu dakterēšanā. Viena papildus tikai treniņlaukumā pavadītā nedēļa ir tā vērta, lai vēlāk visu vasaru spēlētu uz labākiem grīniem.

Pēdējās izmaiņas , 23.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē