Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone diriģē Latviešu "Open"

Neraugoties uz dāmu nelielo īpatsvaru, tieši viņas sestdien ieņēma pusi godalgoto vietu pasaules latviešu "Open", kur cīņa ritēja kopējā konkurencē. Uzturot turnīra labo slavu, galveno balvu par uzvaru sitienu spēlē godam nopelnīja Laura Jansone, kam izdevās "Ozo Golf" 18 bedrītes iziet ar PAR. Latvijā dzimušām un augušām golferēm ar tādu uzvaru līdz šim nebija iespēju palepoties.

Jansone saņēma ceļojošo kausu, ko pērn nopelnīja "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs. Pasaules latviešu "Open" trofeju ar iegravētiem rezultātiem nebūs kauns kādam rādīt, jo pēc Krukova vēsturiskā '68' tagad tam pievienosies cienījams '72'.

Kamēr izlases vīri cīnās Polijā, Jansone 70 golferu konkurencē bija pārliecinoši labākā pašu mājās. Dalītas otrās vietas īpašnieki sitienu spēlē Vineta Ruka un pēc savainojuma atlabstošais Raivis Kalniņš no uzvarētājas atpalika par septiņiem sitieniem. Jansones rēķinā bija pieci bērdiji, trīs bugiji un viens double bugijs (7.bedrītē).

Savukārt HCP neto vērtējumā uzvarēja Arnis Grīnbergs ar 64 neto sitieniem. Viņa stroke rezultāts bija 87 sitieni. Otrā vieta tika apņēmīgajam tīnim Reinholdam Pīrāgam, bet trešā ar tādu pašu rezultātu - 66 neto sitieni - bija Aigara Pērkuma audzēkne Jūlija Osmolovska. Viens lieks sitiens liedza Jansonei iekļūt labāko trijniekā arī HCP neto spēlē.

Dienu pirms starta Latvijas Amatieru čempionātā spēkus pārbaudīja arī Johnny Fanello, taču stroke spēlē šoreiz viņš ar 90 sitieniem noslēdza labāko divdesmitnieku.

Neraugoties uz shotgun formātu, cīņa patīkamos laika apstākļos ritēja raiti, un bažas par iespējamiem sastrēgumiem nepiepildījās.

Turnīra rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē