Baltija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunumi pie Pērnavas

Igaunijas kompānija "Golfer OÜ" nolīgusi arhitektu Lassi Pekka Tilander jauna golfa laukuma būvei Pērnavas pievārtē. Par "Tahkuranna Golf" pagaidām dēvēto projektu plānots pabeigt pietiekami laicīgi, lai 18 bedrīšu laukumu varētu atklāt 2014.gada vasarā.

Jaunais laukums daļēji taps līdz šim tā arī nepabeigtā "Pärnu Golf & Beach Resort" vietā. Laukums būs dažus simtus metru no Rīgas-Tallinas lielceļa un pāris kilometru attālumā no igauņu kūrortpilsētas Pērnavas.

Laukumam atvēlētā teritorija ir 400 metru plata un 1,5 kilometrus gara. Tā rietumu daļa atdursies Pērnavas līcī, un daudzas bedrītes būs ar skatu uz jūru. Projekta autori vēsta, ka smilšainā pamatne ļaus izveidot Igaunijā pirmo īsto links tipa laukumu, un labā ūdens notece veicinās iespēju spēlēt agrā pavasarī uzreiz pēc sniega nokušanas.

Plānots, ka laukumā būs trīs atšķirīgas daļas katra ar 5-7 bedrītēm. Spēle sāksies priežu meža ieskaitās bedrītēs, un līdzīga ainava būs arī pirmā deviņnieka beigās. Pirmā un otrā deviņnieka vidusdaļā būs jāspēlē reti apaugušā smilšainā tīrelī, savukārt pēdējās piecas bedrītes plānotas līča piekrastē jau aiz koku joslas. 

Autori projektu dēvē par tradicionālu golfa "zelta laikmeta" dizainu, kas paredz plašus fērvejus, lielas bunkuru zonas un izaicinošus grīnus. Laukuma reljefs būs visai lēzens, taču grīnus paredzēts veidot ar pamatīgiem liekumiem. Noturēt bumbu spēlē būšot vienkārši, toties labam rezultātam vajadzēs vispusīgu meistarību.

"Tilander Golf Design" ir Igaunijā labi zināms golfa zīmols, jo uzņēmums projektējis gan "Estonian Golf & Country Club", gan "Saare Golf" laukumus. Pašlaik notiek jaunā laukuma teritorijas attīrīšana, bet būvniecība sāksies vēlāk pavasarī.

Laukuma apkaimē plānots uzbūvēt arī dzīvojamās mājas, un potenciāli paredzēta vieta arī viesnīcai un SPA. Tātad top vēl viena golfa vieta, kas vidzemniekus savu reizi varētu arī atvilināt uz Rīgai pretēju pusi.

Pēdējās izmaiņas , 04.04.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē