Pasaule
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Vietējais noteikums nūjām

Profesionāļu un augstākā līmeņa amatieru turnīru rīkotājiem būs tiesības noteikt mazāku maksimāli atļauto nūju garumu nekā paredz golfa noteikumi, otrdien paziņoja R&A un USGA. Izmaiņas paredzētas, lai vietējais noteikums ierobežotu iespēju ar maksimāli atļautā garuma nūju sasniegt tālāku distanci.

Jebkuras nūjas, izņemot puteri, garums nedrīkst pārsniegt 48 collas, bet ar vietējo noteikumu būs iespēja noteikt 46 collu atļautā garuma maksimumu. 

Ieviestā vietējā noteikuma iespēja ataino R&A un USGA mērķi ierobežot arvien pieaugošu draivu distanci, kas prasa arvien garākas bedrītes un līdz ar to kāpina lielāku laukumu uzturēšanas izmaksas, kā arī sarežģī vēsturiskiem laukumiem arvien būt konkurētspējīgiem. 

Jautājumam par nūju maksimālo garumu noteikumu pārraugi pievērsās jau 2014.gadā, kad sāka pētīt sitiena distanci draiveriem, kam kāta garums pārsniedz 48 collas. Jau pāris gadus vēlāk R&A un USGA nolēma virzīt maksimālā nūju garuma izmaiņas, bet jautājums iekavējās, jo 2017.gadā tika sākts komplekss projekts sitiena distanci ietekmējošu faktoru analīzē. Visbeidzot 2021.gada februārī pieteica iecerētās izmaiņas un noteica laiku atsauksmju uzklausīšanai. 

Pēdējās izmaiņas , 12.10.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē