Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

ASV dominējošs triumfs

Eiropas komandai Ryder kausa izcīņā Viskonsinā trijās dienās ne brīdi neizdevās pamatoti pretendēt uz prestižo balvu un mājinieki ASV golferi svinēja pārliecinošāko uzvaru turnīra jaunāko laiku vēsturē. Kopš Ryder kausa izcīņā piedalās visas Eiropas golferi, Vecās pasaules komanda ne reizi nebija zaudējusi ar 10 punktu deficītu. 

Amerikāņi Eiropas komandu pārspēja pirmo reizi kopš 2016. gada un svētdien "Whistling Straits" laukumā Viskonsinā triumfēja ar pārliecinošu rezultātu 19:9.

Pamatu spožajai uzvarai ASV ielika jau pirmajās trijās pāru spēļu sesijās, panākot 9:3 pārsvaru. Vienīgo neizšķirtu eiropieši guva sestdien pēdējā fourball sesijā - 2:2, taču tas pirms svētdien atlikušajām 12 vienspēlēm nozīmēja, ka amerikāņiem uzvarai pietrūkst vairs tikai 3,5 punkti. 

Vienspēlēs izšķirošo puspunktu amerikāņiem nodrošināja Collin Morikawa ar neizšķirtu pret norvēģi Viktor Hovland. Līdz tam ASV komandā uzvaras Mičiganas ezera krastā guva Patrick Cantlay, Scottie Scheffler un Bryson DeChambeau, tādējādi atlikušo septiņu vienspēļu rezultāti cīņā par uzvaru vairs neko nevarēja mainīt. 

Par amerikāņu uzvaru vērienīga svētku festivāla noskaņās līksmoja teju visi klātienē sanākušie 40 000 līdzjutēju, jo ceļošanas ierobežojumu dēļ Eiropas komanda varēja rēķināties ar pavisam minimālu atbalstu.  

Kopš 1979. gadā Ryder kausa izcīņā ASV pirmoreiz spēlēja pret visu Eiropu, neviena komanda vēl nebija uzvarējusi ar 10 punktu pārsvaru. Pēdējos 13 turnīros ASV tikai ceturto reizi guva virsroku pār Eiropas golferiem. Ryder kausa izcīņa notiek kopš 1927. gada, bet līdz 1979. gadam ASV pretinieki bija briti vai Britu salu komanda. 

Lai cik specifisks un mazāk prognozējam nebūtu match-play formāts, komandu spēku samēru skaidri raksturoja arī spēlētāju vidējā vieta pasaules rangā. ASV tā bija 8,9, turpretim Eiropas komandā - 30,8.

Viens no Eiropas komandā sakāvi piedzīvojušajiem spēlētājiem Rory McIlroy atzina, ka pretinieku komandā ne tikai spēlēja jauni un izcili golferi, kas vēl ilgi būs priekšplānā uz pasaules golfa skatuves, bet arī ambiciozi pretinieki, kas, iespējams, atšķirībā no saviem priekštečiem ir sajutuši īsto Ryder kausa izcīņas garšu.

Iespēja revanšam eiropiešiem būs 2023. gadā Romā. Tobrīd būs pagājuši 30 gadi, kopš ASV komanda pēdējoreiz izcīnīja trofeju Eiropā.

Ryder kausa izcīņas REZULTĀTI 

Pēdējās izmaiņas , 27.09.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē