Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Igauņi variantus neatstāj

Varbūt pēc gada "Ozo Golf" viss būs savādāk, taču Nītvaljā igauņi izrādījās nepārspējami, valstu mačsacīkstē gūstot pārliecinošas uzvaras gan kungu, gan dāmu konkurencē. Latviešu cerībām uz atspēlēšanos pēdējā dienā nebija lemts piepildīties pirmkārt jau tādēļ, ka mājinieki rādīja lielisku spēli, atzina "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs, kurš svētdien vienīgais no viesiem kungu cīņā guva uzvaru.

Vēl pus punktu par neizšķirtu nopelnīja Raivis Kalniņš, taču rezultāts pēc divas dienas ilgušajām spēlēm tik un tā bija nepārprotami par labu laukuma saimniekiem - 12:4. Vēl vairākās cīņās bija izredzes, kas tomēr nepiepildījās igauņu meistarības un veiksmes dēļ.

Tā Deivids Indriks cīņas gaitā bija vadībā ar 3 up, tomēr zaudēja, jo Marko Palm nodemonstrēja četrus bērdijus pēc kārtas. Vilis Krištopans pirmās deviņas bedrītes nospēlēja ar +2, uz ko viņa pretinieks Gert Velsberg atbildēja ar -3, savukārt Valdim Liepiņam nācās piedzīvot Roberta Parna eagle. Tuvu pus punkta guvumam bija Mārtiņš Balodis, tomēr pēdējā bedrītē viens puts bija lieks.

Fakts, ka igauņi šobrīd ir spēcīgāki, nav apstrīdams, sacīja Krukovs. Lai latvieši varētu niknāk pacīnīties par uzvaru, ir jābūt vairāk spēlētājiem ar HCP 4-5, taču, apcerot izredzes pēc gada revanšēties, vēl ir priekšlaicīgi grimt pesimismā. Daudz kas ir atkarīgs no komandas sastāva, un Krukovs saskata iespēju spēlētāju meistarības kāpumam. Ja savu HCP vēl padeldēs Mikus Gavars un Dāvis Puksts, progresēs Kārlis Broders un citi juniori, tad izredzes ir. Turklāt daļai igauņu izlases spēlētāju HCP gada laikā nav mainījies.

Arī sava laukuma priekšrocības ir vērā ņemams faktors, jo, piemēram, Nītvaljā trīs no latviešiem iepriekš nebija spēlējuši. Svarīgs ir katra spēlētāja devums, jo viens cilvēks var komandai nest trīs punktus, norādīja Krukovs. Lai varētu dot spēcīgāku pretsparu Igaunijas valdīšanai, pirmkārt jāspēj parādīt labāki rezultāti komandu spēlēs.

Svētdien match-play cīņās latvieši bija izlēmuši pirmos pieteikt spēcīgākos golferus, tomēr iecerētā taktika pret mājinieku pārākumu izrādījās nerezultatīva. Pirms katras sacensību kārtas komandas iesniedz numurētu spēlētāju sarakstu, un tikai tad kļūst zināmi cīņu pāri.

Dāmām divu dienu summā nācās zaudēt ar 4:8. Pēdējā dienā match-play uzvaras guva Anete Indulēna un Māra Puisīte, bet vairāk cerību uz kādu punktu praktiski nav bijis.

Pēdējās izmaiņas , 25.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē