Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Jāpriecājas par igauņiem

Krievijas junioru hegemonijai "Latvian Open" turnīros kungu konkurencē tika pielikts punkts, taču pārmaiņu autors nebija vis kāds no pašmāju golferiem, bet gan igaunis Gert Velsberg. Dāmām tāpat kā pērn uzvarēja krieviete Gaļina Rotmistrova. No Latvijas junioriem neviens nespēja nopietni pretendēt uz visaugstākajām vietām, apliecinot, ka līdzšinējās cerības, pirmkārt jau kungu konkurencē, ir bijušas visai iluzoras.

Velsberg pēdējā kārtā nostiprinājās vadībā, 54 bedrīšu spēli pabeidzot ar 227 sitieniem. Kopvērtējumā otrās vietas ieguvēju Krievijas junioru Nikolaju Afanasjevu Velsbergs apsteidza par četriem sitieniem, bet trešo pozīciju ar 233 sitieniem dalīja soms Jaako Malinen un vēl viens Krievijas golferis Aleksandrs Majorovs.

No Latvijas golfa aprindām visaugstāk tika Niklass Braathens, kurš ar 242 sitieniem pamatīgi apsteidza arī visus paša atbalstītos juniorus. Labākais no pašmāju spēlētājiem bija juniors Dāvis Puksts, ar 255 sitieniem noslēdzot pirmo desmitnieku.

Junioru sniegums ir izraisījis pārdomas LGF, kas grasās pārkatīt izlases līdzšinējos gatavošanās plānus. Nemainot federācijas ieceres, juniori spēlēs "Estonian Open", taču, komplektējot komandu, noteicošais faktors būs ne tik daudz plikie cipari, cik golferu attieksme pret spēli un savu vietu tajā, atzina LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

Var jau sūdzēties par otrajā dienā valdījušajiem vējiem un to ietekmi uz rezultātiem. Taču no Latvijas junioriem puišiem nevienu dienu neviens savā laukumā nenospēlēja HCP atbilstošā līmenī. Arī trenera Olas Engberga stāstītais par jaušamajām izmaiņām daļas junioru attieksmē rosina uz pārdomām, norādīja Puče.

Dāmu konkurencē trešo vietu ieguva Laura Jansone, nospēlējot ar 249 sitieniem, taču viņa palaida garām ne tikai Rotmistrovu (228), bet arī vēl vienu krievieti Annu Pavlovu (247).

"Hansabanka Latvian Open" beigsies vēlāk svētdienas vakarā ar noslēguma pasākumu, kur notiks ne tikai uzvarētāju godināšana. Piemiņas balvu par turnīra otrajā dienā 3.bedrītē iespēto hole in one saņems Malinen, kurš tomēr saglabāja dvēseles mieru apdrošinātājiem, jo tāds pat gājiens 13.bedrītē būtu maksājis vienu "Mercedes".

Kā jau solīts, vismaz reizi turnīrā ar PAR 4.bedrīti izgājušie golferi izlozēs ceļojumu uz Sentendrjūsu. Taču audzināšanas nolūkos par balvas ieguvēju varēs kļūt tikai tie, kuri būs klāt izlozes pasākumā. Pašmāju spēlētāji atšķirībā no profesionāļiem joprojām nav naski uz apbalvošanas ceremoniju apmeklēšanu, ja vien pašiem nav laimējies iekļūt laureātu skaitā.

Noslēdzoties "Hansabanka Baltic Open" labdarības pasākumam, svētdien izsolē varēs tikt pie golfa bumbiņām ar Sanda Ozoliņa, Imanta Ziedoņa, Renāra Kaupera un Eināra Repšes autogrāfiem.

Pēdējās izmaiņas , 15.08.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē