Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Izšķirošajos flaitos arī latvieši

Eiropas EJGT tūres pēdējā kārtā visās Latvijas golferu pārstāvētajās vecuma grupās kāds no viņiem spēlēja flaitos, kas apvienoja pirmās vietas pretendentus. Tā kā spēcīgāko flaitu sastāvu nosaukšana nebija kluss pasākums, tad arī jaunie latvieši tika pamanīti īpaši. Tāpat kā pirmajā dienā Austrijā vislabāko rezultātu sasniedza Dāvis Puksts, kurš turnīru noslēdza savas vecuma grupas vidusdaļā.

Rezultāti Latvijas junioriem lielākoties bija ļoti līdzīgi pirmajā kārtā sasniegtajiem - Pukstam 77+78, Laurai Jansonei 81+81, Kristai Puisītei 86+84, Anetei Indulēnai 89+86, Mārai Puisītei 86+91, Elīnai Streļukai 94+95. Jansonei un Mārai Puisītei neveicās pēdējās bedrītes izspēlē, un abas savā vecuma grupā ieņēma trešās vietas.

Krista Puisīte pēc neoficiālas informācijas ieguva tiesības oktobrī Anglijā spēlēt "Faldo Series" sacensībās.

Gandarīts par GC "Waidhofen" sasniegto bija Puksts, kurš golfs.lv teica, ka braukt uz turnīru Austrijā noteikti bija vērts, lai varētu izvērtēt savā spēlē sasniegto progresu. Ja pērn Puksts priecājās, ka izdodas nepalikt pēdējam, tad tagad jau var pacīnīties par vietām savas vecuma grupas vidusdaļā. Progress nav panākts uz konkurentu rēķina, jo sāncenši Austrijā bijuši gana spēcīgi. Uz tāda fona arī labāk redzams, kā vēl pietrūkst, lai cīnītos par vēl augstākiem mērķiem.

"Viss bija OK. Labs laukums, labi treniņu apstākļi un labi nospēlēju," teica Latvijas ranga līderis. "Nospēlēju ne ļoti labi, bet labi gan. Varbūt varēja atsevišķos spēles elementos vēlēties vairāk, piemēram, ripināšanā. Taču kopumā viss bija OK."

Jau nedēļas beigās Puksts tāpat kā vairāki citi juniori spēlēs Igaunijas "Open", bet pēc tam, iespējams, viņš startēs Polijas "Open".

Respektējot Austrijas tradīcijas F-1 autosacīkstēs, treniņlaukumos un spēlē neiztērēto enerģiju EJGT tūres jaunieši pirmdien vēl paspēja likt lietā, lai paplosītos ar golfa kartiem, kas laukumā pieejami bez atslēgām un jebkādiem ierobežojumiem. 

Jautrība sita augstu vilni, vēstīja Aldis Puisītis - ik pa brīdim uz asfaltētajiem celiņiem kauca bramzes un šad tad iespiedzās vizināmās jaunās golferes. Pēc divu kartu apgāšanas vakarā oficiāli tika paziņots, ka bērni līdz 18 gadiem drīkst braukt tikai ar pilnu pašu un vecāku atbildību, kas tika novērtēta ar 2000 eiro.

Taču Puisītis atzina, ka vizināšanās junioriem bija tikai papildnodarbe, jo treniņu zona vēl krēslā un pat tumsā bija jauniešu pārpildīta. Laukums turnīrā bija ļoti interesants. Praktiski katra bedrīte robežojās ar autu, un kā jau zemē, kurā nav piejūras līdzenumu, bija šauri un kalnaina vide. Ar distanci nebija lielu problēmu, tikai katram nācās izvērtēt, cik daudz var atļauties riskēt.

Ar vecuma grupās nešķirotiem rezultātiem var iepazīties http://www.golf.at/turniere/live_score.asp?clubnr=328&turniernr=106&a=netto

Pēdējās izmaiņas , 01.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē