Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krista Puisīte iegūst tiesības spēlēt Anglijā

Golfs.lv jau ziņoja par Latvijas junioru panākumiem Eiropas EJGT tūres sezonas noslēguma sacensībās jeb “Grand Final”, kas šīs nedēļas sākumā norisinājās Austrijā GC “Waidhofen” laukumā. Juniori jau atgriezušies mājās, un var izdarīt secinājumus par šīm sacensībām un tur gūto pieredzi, kura noteikti viņiem noderēs turpmākajā izaugsmē. 

Tomēr sacensību rezultāti ir viena lieta (labākais no Latvijas junioriem bija Dāvis Puksts, kurš divās dienās laukumu veica attiecīgi ar 77 un 78 sitieniem), bet klātbūtnes efekts, un iespēja visu redzēt savām acīm, pavisam kas cits. Nelielu ieskatu šo sacensību norisē golfs.lv sniedza Aldis Puisītis, kurš uz Austriju bija devies līdzi savām meitām Kristai un Mārai.

“Grand Final” atbildis savam skanīgajam nosaukumam, jo tajā bijis spēcīgs dalībnieku sastāvs ar zemiem HCP, tāpēc konkurences ziņā šīs noteikti bijušas no nopietnākās jauniešu sacensības, kurās šosezon startējuši Latvijas juniori. Tā bijusi lieliska skola, jo turnīrā startēja patiešām spēcīgi jaunie spēlētāji – piemēram, holandietis Jurrian van der Vaart, kurš dzīvojot un trenējoties ASV. Viņš gan palicis otrais, jo uzvaru negaidīti izcīnījis Benjamin Panchenko, kurš laukumu katrā no divām sacensību dienām pievarēja ar –3 zem par (72), un beigās holandieti apsteidza par vienu sitienu. Negaidīti tāpēc, ka Benjamin ir tikai 12 gadi.

Arī Latvijas spēlētāji neizpalika bez panākumiem, jo Krista Puisīte bija labākā savā vecuma grupā (U-15), tādējādi izcīnot tiesības oktobrī Anglijā spēlēt “Faldo Series” sacensībās. Pagaidām gan nav zināms, vai Krista šo iespēju izmantos, jo viss būs atkarīgs no tā kā izdosies savienot mācības skolā ar treniņiem, jo jau tagad ir skaidrs, ka uz Angliju ir vērts doties tikai esot labā sportiskajā formā.

Puisītis izpētot “Faldo Series” sacensību principu secinājis, ka vispirms vairākos Anglijas reģionos notiek seši atlases turnīri, no kuriem labākie tiekot uz finālsacensībām. Tur esošais līmenis esot ļoti augsts, jo ar stroke rezultātu 80 izredzes ir tikai uz vietu dalībnieku rezultātu beigu daļā. Zīmīgi, ka arī otra ceļazīme uz Angliju šajā vecuma grupā arī tika Baltijas pārstāvim, jo labākais starp U-15 grupas zēniem bija talantīgais igauņu jauneklis Mark Suursalu, kurš sacensību kopvērtējumā ierindojies augstajā astotajā vietā. 

“Labākais šādos turnīros ir iespēja paskatīties kāda pieeja un izpratne golfa spēlei ir spēcīgākiem jaunajiem golferiem, kā viņi trenējas, un kāda ir viņu attieksme pret golfu,” uzskata Puisītis. Viss notiekot ar jautrības un atraisītības piedevu, kas jauniešiem arī nav mazsvarīgs faktors.

Par piemēru var minēt kaut vai Māru Puisīti, kurai Austrijā U-12 vecuma grupā bija iespēja sacensties ar savām vienaudzēm, kas Latvijā pagaidām ir diezgan problemātiski, jo pārējās juniores ir mazliet lielāku dzīves bagāžu. Šādas lietas ir ļoti nozīmīgas jaunajiem golferiem, kas arī ir viens no Eiropas EJGT tūres plusiem.

Junioriem sezona, lai gan kopš trešdienas ir atsākusies nopietna zinību uzkrāšana skolas solos, ar to nebeidzas. Jau šīs nedēļas nogalē uz “Estonian Open” dosies četri juniori, kuru startu atbalstīs Latvijas golfa federācija.

Ar EJGT "Grand Final" vecuma grupās nešķirotiem rezultātiem var iepazīties

http://www.golf.at/turniere/live_score.asp?clubnr=328&turniernr=106&a=netto

Pēdējās izmaiņas , 02.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē